Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Μοσχάτο, 7 Δεκεμβρίου 2018
 
Α. Σκοπιανό

1. Μετά τις  προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ γράφεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποστηρίζει την υπογραφή πρόσθετου πρωτοκόλλου ώστε να αποκλειστεί κάθε δυνατότητα παρερμηνείας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ποια είναι η θέση σας; 

Απλά και μόνο η εκτίμηση ότι χρειάζεται πρωτόκολλο για συμπλήρωση ή ερμηνεία στοιχείων της συμφωνίας σημαίνει έμπρακτη αναγνώριση της επικινδυνότητάς της. Όμως το πρόβλημα δεν είναι στην ερμηνεία. Το πρόβλημα είναι η ίδια η συμφωνία που, πέρα από το σύνθετο όνομα, αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Και το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται με κανένα συμπληρωματικό ή ερμηνευτικό πρωτόκολλο. Λύνεται με ακύρωση της συμφωνίας και νέα διαπραγμάτευση που – όπως τόνισε στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης – θα γίνει από την αρχή. Δεν δεχόμαστε λοιπόν κανένα πρωτόκολλο. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα συνιστά αποδοχή και στήριξη μιας απαράδεκτης συμφωνίας.

2. Δεν σας καλύπτει το γεγονός ότι ο κ. Ζάεφ προέβη σε ανασκευή των δηλώσεών του για “Μακεδόνες” στην Ελλάδα που θα μπορούν να διδάσκονται τη “μακεδονική γλώσσα”; 
Μπορεί ο κ. Ζάεφ να μάσησε τα λόγια του τώρα διότι έχει ανάγκη την κύρωση της συμφωνίας από την Ελλάδα και την έγκριση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αν αύριο πάρει την κύρωση και την ένταξη, ποιος θα τον εμποδίζει; Εάν τώρα, ο κ. Ζάεφ μιλά για «Μακεδόνες» που βρίσκονται στην Ελλάδα, εάν εγείρει δηλαδή ζήτημα μειονότητας και εάν περηφανεύεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διδάσκονται τη δήθεν «μακεδονική» γλώσσα, τι θα κάνει αύριο; Ας καταλάβει ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, αλλά και συνολικά η Κυβέρνηση, ότι δεν μπορούν πλέον να παρακολουθούν άβουλοι. Οφείλουν, έστω και τώρα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και ο τρόπος είναι ένας: Να δηλώσουν ότι, μετά αυτά, δεν αποδέχονται ούτε οι ίδιοι τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην κύρωσή της.

3. Δεν αρκεί λοιπόν κανένα πρόσθετο πρωτόκολλο. 

Ο συνδυασμός της σύνθετης ονομασίας με την αναγνώριση της δήθεν “μακεδονικής” γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων. Οι παραχωρήσεις αυτές που απορρίπτονταν από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν διορθώνονται με κανένα πρωτόκολλο. Και βέβαια δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Επιμένουμε ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς:  Να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

4. Και τι σκοπεύετε να κάνετε γι’ αυτό;

Έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωση της Συμφωνίας οποτεδήποτε κι αν έρθει στη Βουλή. Τώρα που δικαιωνόμαστε για όσα λέγαμε από το Καλοκαίρι όταν υπεγράφη η συμφωνία -ότι  η  σύνθετη ονομασία σε συνδυασμό με την χρήση του όρου «μακεδονική» για τη γλώσσα και την εθνότητα θα άνοιγε την πόρτα των αλυτρωτικών διεκδικήσεων από πλευράς της πΓΔΜ- θέτουμε ευθέως όλα τα Κόμματα και όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Είναι ευθύνη τους να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

5. Η Κυβέρνηση ωστόσο σας κατηγορεί ότι με τις τοποθετήσεις σας αυτές  ανοίγετε οι ίδιοι θέμα «μειονότητας». Τι απαντάτε;

Είναι ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση του που ανοίγουν, με τη συμφωνία των Πρεσπών, θέματα σε βάρος της Ελλάδας, αυτή τη συμφωνία επικαλείται ο κ. Ζάεφ όταν μιλά για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα που θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται τη δήθεν «μακεδονική γλώσσα». Λέμε λοιπόν στον κ. Τσίπρα πως εάν επιμείνει ακόμα και τώρα στην κύρωσή της η ιστορία θα γράψει πως αυτή η Κυβέρνηση ήταν η πρώτη και μόνη που παραχώρησε «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Γι’  αυτό ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι δεν είναι εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με τη συμφωνία που υπέγραψε. Και ας κάνει επιτέλους και κάτι επωφελές για την χώρα: Να απαγκιστρωθεί άμεσα.

Β. Για ασυλία Καμμένου

1. Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος, αντιμέτωπος με μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η κ. Μπακογιάννη, βουλευτική του ασυλία και ζητά στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; 

Για άλλη μια φορά ο κ. Καμμένος αποδεικνύεται τζάμπα μάγκας. Ο υπουργός που έχτισε την καριέρα του εξαπολύοντας χυδαιότητες και συκοφαντίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων, κρύβεται για άλλη μία φορά πίσω από την ασυλία του.

Τώρα που η Δικαιοσύνη ζητά από τη Βουλή την άρση της ασυλίας του, ο θρασύδειλος κ. Καμμένος, ο οποίος λίγες ημέρες πριν κατακεραύνωνε την αντιπολίτευση για το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, για πολλοστή φορά ζητάει τη στήριξη και την κάλυψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κρυπτόμενος  πίσω από την ασυλία του, αρνείται να αντιμετωπίσει την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η ευθύνη περνάει πλέον στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με τη στάση τους θα αποδείξουν αν πιστεύουν έστω και λίγο αυτά που λένε για την κάθαρση και το τέλος του ακαταδίωκτου και του ανέλεγκτου των πολιτικών προσώπων. Η συμπεριφορά του κ. Καμμένου χαρακτηρίζεται από δειλία, υποκρισία, φαρισαϊσμό και ψευτομαγκιά.  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συναινέσουν σε τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν στον εκφυλισμό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος;

Ακόμη περισσότερο, απευθύνουμε ένα ευθύ ερώτημα προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό: Πώς σχολιάζει το ότι ο θρασύδειλος συναρχηγός του Πάνος Καμμένος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, προκειμένου να αποφύγει την κρίση της Δικαιοσύνης για τις χυδαιότητες που έγραψε σε βάρος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη; Θυμάται άραγε ο κ. Τσίπρας τις πρόσφατες κορώνες του για την ανάγκη να αλλάξει το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών ή και αυτή δέσμευσή του… κατοικεί μόνο στα λόγια του;

Γ. Ποτάμι

1. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ΝΔ βρίσκεται σε επαφή με το Ποτάμι με σκοπό είτε μια επίσημη προεκλογική συνεργασία είτε την “απόσπαση” κάποιων βουλευτών του. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αυτό που ισχύει είναι ότι με το Ποτάμι και τους ανθρώπους του μας συνδέουν σε μεγάλο βαθμό κοινές ανησυχίες για την πορεία του τόπου, κοινές πολιτικές αναφορές, και βέβαια υπάρχουν εμφανείς ομοιότητες στα προγράμματα των κομμάτων μας. Σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ σεβόμαστε απολύτως τις αποφάσεις του συνεδρίου του Ποταμιού, όπως και κάθε άλλου κόμματος. Η ΝΔ, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, ουδέποτε επεδίωξε να αποσπάσει εν ενεργεία βουλευτές άλλων κομμάτων, με οποιοδήποτε τρόπο.

Δ. Για Πολάκη και Βαξεβάνη

1. Πως σχολιάζετε τη νέα επίθεση Πολάκη εναντίον του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Στ. Πουλή; Με ανάρτησή του απευθύνεται τον κ. Πουλή και του λέει «σκάσε τσογλάνι».

Ο κ. Πολάκης λέει αυτά που λέει και κάνει αυτά που κάνει, διότι καλύπτεται και έμπρακτα ενθαρρύνεται από την ανοχή και τη στήριξη του κ. Τσίπρα. Στο ύφος του κ. Πολάκη αντανακλάται το ήθος του κ. Τσίπρα. Αυτός τον επέλεξε για υπουργό του, αυτός τον καλύπτει, αυτός κάνει ακόμη και διακοπές μαζί του. Όσο ο κ. Τσίπρας ανέχεται τη χυδαιότητά του κ. Πολάκη, τόσο αυτή θα χαρακτηρίζει και τον ίδιο.  Πρόκειται για θλιβερό κατάντημα. Πρόκειται για πρακτικές που μολύνουν το δημόσιο βίο.

2. Πως σχολιάζετε την αγωγή Βαξεβάνη με την οποία ζητά 300.000 χιλ. ευρώ από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κ. Σοφία Ζαχαράκη;

Το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, δεν αρκέστηκε στην υποβολή μήνυσης για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον  της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως.

Είναι προφανές ότι για μας η αγωγή αυτή δεν στρέφεται κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη.

Επειδή, όμως, η Νέα Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται, καλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα να βρει το θάρρος να αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει. Ας ενημερώσει, τέλος, τα παπαγαλάκια του ότι η διεύθυνση για τυχόν νέες αγωγές και μηνύσεις είναι Πειραιώς 62, Μοσχάτο, ΤΚ 18346».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: