Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Μοσχάτο, 5 Αυγούστου 2018

1. Ο κ. Πολάκης δήλωσε χθες ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους λειτούργησε αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα. Πώς το σχολιάζετε;

Η δήλωση του κ. Πολάκη ότι ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι "θολώνει την εικόνα" των επιδόσεων της Κυβέρνησης αποτελεί ύβρη. Πρόκειται για ύβρη, η οποία επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών της που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιχειρούν να συγκαλυφθούν τραγικά αποτυχημένοι χειρισμοί, λάθη και παραλείψεις που στις 23 Ιουλίου οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες συμπολίτες μας. Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε ήδη αποπεμφθεί, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλλει νεκρούς. Όπως, εξάλλου, θα έπρεπε να είχαν αποπεμφθεί και όλοι οι συντελεστές της τραγωδίας. Όμως, εκτός από τον κ. Τόσκα, που αποχώρησε όψιμα -11 ημέρες μετά την τραγωδία-, όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν στις θέσεις τους: ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής. Πάντα με ευθύνη του Πρωθυπουργού.

Δεν είναι όμως μόνο ο κ. Πολάκης. Γιατί χθες, 12 ολόκληρες ημέρες μετά την τραγωδία έδωσε σημεία ζωής και η κ. Δούρου, με μια συνέντευξη αποποίησης ευθυνών. Γιατί, όσο κι αν προσχηματικά ζητά συγγνώμη, η κ. Δούρου δηλώνει ταυτόχρονα, με συγκλονιστική φυσικότητα, ότι “έτυχε η στραβή στη βάρδιά της”! Ήταν, ως φαίνεται, όλα θέμα ατυχίας -όπως και η διπλή καταστροφή στη Μάνδρα άλλωστε. Η πλήρης ανικανότητα και ο εξοργιστικός κυνισμός πια είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι χαρακτηρίζει κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε εξουσία.

2. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε χθες στη ΝΔ αναφέροντας ότι ο κ. Μοσκοβισί αποκάλυψε σε άρθρο του ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έριξε εσκεμμένα το δεύτερο πρόγραμμα στα βράχια, σχεδιάζοντας τη λεγόμενη «αριστερή παρένθεση». Τι απαντάτε στον κ. Τζανακόπουλο;

Θυμίζουμε στο κ. Τζανακόπουλο, ότι η Ελλάδα πήγε σε εκλογές το Γενάρη του 2015,
επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ αρνήθηκαν να ψηφίσουν τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Του θυμίζουμε ακόμα ότι ο κ. Μοσκοβισί ομολογεί σήμερα ότι στα τέλη του 2014 η Ελλάδα, υπό την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν έτοιμη να βγει από τα Μνημόνια. Κι ότι ξανακύλησε λόγω της εκτροπής που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο κ. Μοσκοβισί, εξάλλου, περιγράφει τις δραματικές λεπτομέρειες της εκτροπής που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: