Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Μοσχάτο, 6 Ιουλίου 2018

Α. Για την εικόνα της κυβερνητικής αποσύνθεσης

1. Πως θα περιγράφατε την εικόνα της Κυβέρνησης;
 
Η χώρα, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, έχει στο τιμόνι της μια Κυβέρνηση οπερέτα. Έναν θίασο που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και  άλλα το βράδυ.  Άλλα λέει ο Πρωθυπουργός, άλλα ο Υπουργός Εξωτερικών, άλλα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και άλλα ο Υπουργός Οικονομικών. Ο δε ταλαίπωρος κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει γίνει πλέον κυβερνητικός διπρόσωπος. Γιατί είναι αναγκασμένος να προσαρμόζεται κάθε ώρα της ημέρας ανάλογα με τους ενδοκυβερνητικούς συσχετισμούς και τις πολιτικές τους πιρουέτες.

Έφτασαν στο σημείο να χειρίζονται με πρωτοφανή ανικανότητα και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα εθνικά μας θέματα. Ο κ. Καμμένος τη μία μέρα επέτρεψε στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κοτζιά να υπογράψουν τη συμφωνία των Ψαράδων και την επομένη ισχυρίστηκε  ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση.   Τη μία μέρα μας λέει ότι η συμφωνία είναι κακή αν έρθει και ψηφιστεί με 151 ψήφους και την άλλη ότι είναι καλή με 180. Και παράλληλα μας πληροφόρησε ότι και με 180 να έρθει η συμφωνία στη βουλή εκείνος δεν θα την ψηφίσει. Ο μόνος πολιτικός χαρακτηρισμός που του ταιριάζει και δεν επιδέχεται και δικαστικής προσφυγής -γιατί είναι και δικομανής- είναι ότι ο υπουργός Αμύνης είναι πια τελείως Καμμένος. Αν ζούσαμε σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, ο Πρωθυπουργός της θα είχε απολύσει τον κ. Καμμένο την πρώτη στιγμή που θα  τον άκουγε να λέει αυτές τις σαχλαμάρες. Αλλά ζούμε δυστυχώς στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και ως εκ τούτου θα εξακολουθήσουμε για λίγο ακόμη να παρακολουθούμε αυτόν τον αυτοεξεφτελιζόμενο κυβερνητικό θίασο. Διότι δεν υπάρχουν άλλα λόγια για να περιγράψει κανείς αυτήν την παρωδία που παριστάνει την κυβέρνηση. Σκεφτείτε μόνο τι θα συμβεί σε μια εβδομάδα από σήμερα. Οι κ. Τσίπρας Κοτζιά και Καμμένος θα μεταβούν από κοινού στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για να ανάψουν και επισήμως το πράσινο φως στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη Βορειoατλαντική Συμμαχία. Και να διαφανεί έτσι και επισήμως ότι η Ελλάδα κυβερνάται από μια κυβέρνηση τσίρκο στην οποία ο υπουργός Αμύνης προειδοποιεί τον πρωθυπουργό του ότι θα τον ρίξει για μια συμφωνία που υπέγραψε τη στιγμή μάλιστα που θα την υπογράφει και εκείνος.

2. Τι απαντάτε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι ακολουθείτε ακροδεξιές πολιτικές;

Η Κυβέρνηση έχει βρει αυτή την καραμέλα δια πάσαν νόσον...Κατηγορούν ως ακροδεξιό τον κ. Μητσοτάκη, την  κ. Γεννηματά, τον κ. Κουτσούμπα και όλους όσοι  κάνουμε τις ίδιες επισημάνσεις, που κάνει και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Όσες φορές και να το επαναλάβουν, ματαιοπονούν. Οι πολίτες ξέρουν πάρα πολύ καλά και ποιος είναι ο κ. Μητσοτάκης και  ποια είναι αυτή η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς αποκαταστήσαμε τη Δημοκρατία και βάλαμε τα θεμέλια για την πιο ομαλή περίοδο στον τόπο.

Οι πολίτες, όμως γνωρίζουν και κάτι άλλο: ότι ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτός συνεργάστηκε μαζί τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αυτός φώναζε μαζί τους στις πλατείες για προδότες και κρεμάλες. Και φυσικά  αυτοί συγκυβερνούν  με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου εδώ και τριάμισι χρόνια ενώ παράλληλα έψαχναν να μετρήσουν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
  
3. Μετά τη χθεσινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη Βουλή πως βλέπετε το δρόμο προς τις εκλογές;

Χθες ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο και έδειξε ποιο δρόμο θα ακολουθήσει. Η κυβερνητική προπαγάνδα θα επιχειρήσει, για άλλη μια φορά, να κοροϊδέψει τους πολίτες με άδειες υποσχέσεις και μεγάλα ψέματα. Τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν και πάλι να διακινούν λάσπη και βρώμικα ψέματα κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Και το κάνει αυτό διότι δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτε στο πεδίο της πολιτικής. Στο παρελθόν κάθε κυβέρνηση -χειρότερη ή καλύτερη- μπορούσε να επιλέξει ορισμένες επί μέρους πολιτικές και να παρουσιάσει κάποιο έργο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μόνη η οποία πήγε την Ελλάδα πίσω σε όλους τους τομείς, κάνοντας στα πάντα τα ακριβώς αντίθετα από αυτά στα οποία είχε δεσμευθεί.

4. Τι απαντάτε για όσα είπε σχετικά με συναντήσεις με τον κ. Φρουζή;

Ο κ. Τσίπρας είπε και πάλι ψέματα επιδιώκοντας να συκοφαντήσει τον πρόεδρο της ΝΔ -είναι άλλωστε το μόνο που του μένει. Τον κ. Φρουζή, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης τον έχει δει δυο φορές στη ζωή του. Τα δε mail τα οποία επικαλείται ο κ. Τσίπρας  αναφέρονται σε μια περίοδο που ο ίδιος δεν ήταν καν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis γιατί είχε φύγει και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθήνας. Για να καταλάβετε το μέγεθος της προπαγάνδας το δημοσίευμα του Ντοκουμέντο αναφέρετα σε μια περίοδο στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε εκδηλώσει καν τη πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Γι αυτό και λέμε απλά ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας άθλιος και κοινός συκοφάντης του ποινικού δικαίου που υιοθετεί όσα έχει υπαγορεύσει στον κ. Βαξεβάνη.

Κι αν θέλουμε να μιλήσουμε για επιλήψιμες συναντήσεις, θα πρέπει εκείνος να μας δώσει ορισμένες εξηγήσεις. Δεν συναντιέται ο κ. Τσίπρας με επιχειρηματίες; Με τον κ. Μαρινάκη έχει συναντηθεί; Με τον κ. Σαββίδη τον οποίο τώρα φωτογραφίζει ότι είναι πίσω από σχέδια αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης του έχει συναντηθεί; Με τον κ. Μπόμπολα; Με τον κ. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια, τον αγαπημένο του επίδοξο καναλάρχη; Με τον κ. Μελισσανίδη, τον κ. Λαυρεντιάδη, καταδικασμένο για απάτες, συναντιέται; Τα περιβόητα τζετ της Βενεζουέλας με τον δικηγόρο των offshore που είναι και φίλος του κ. Παππά δεν γνωρίζονται; Δεν μπαινοβγαίνει ο κύριος  αυτός στο Μαξίμου και σήμερα που μιλάμε; Γι αυτό και πρέπει όλοι οι πολίτες να το καταλάβουν. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνον αδίστακτος τυχοδιώκτης, αλλά και ένας βαθιά διαπλεκόμενος πρωθυπουργός. Είναι προσωπικά πίσω από το χυδαίο παρακράτος το οποίο στοχεύει με απαράδεκτα και ψευδή δημοσιεύματα τη ΝΔ αλλά και τις οικογένειές των βουλευτών μας. Είναι προσωπικά υπεύθυνος, για τις αθλιότητες του κάθε κ. Βαξεβάνη και του κάθε κ. Ματζουράνη.

Β. Για το θέμα των συντάξεων

1. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε χθες στη Βουλή ότι σε συνάντησή του με την κυρία Μέρκελ ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μη δεχτεί αναστολή ή ακύρωση του νόμου για περικοπές στις συντάξεις. Τι απαντάτε;

Έδωσε καταλυτική απάντηση από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Απέδειξε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας άθλιος ψεύτης, καθώς όχι μόνο δεν ζήτησε τίποτε από την κυρία Μέρκελ, αλλά ούτε και είχε καν συνάντηση μαζί της στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ.. Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε ένα εξόφθαλμα στημένο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που προφανώς κατασκεύασαν τα υπόγεια του Μαξίμου για να στήσουν την άθλια αυτή συκοφαντία. Δεν εξηγείται άλλωστε ότι και ο κ. Καρτερός, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, έγραψε για το ίδιο ακριβώς θέμα στην Αυγή χθες. Θέλει ο Θανάσης να κρυφτεί και η προπαγάνδα δεν τον αφήνει. Διότι ειλικρινά μη μας πει κανείς ότι ο κ. Σολτς θέλησε τάχα να κάνει μια κοινή διαρροή, όχι σε κάποιο γερμανικό έντυπο, αλλά στην ΕΦΣΥΝ και στην Αυγή του κ. Καρτερού.

Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα είναι ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν προβλέπονταν ούτε όταν ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την Κυβέρνηση αλλά ούτε καν στο τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε με τον κ. Καμμένο. Επιβλήθηκαν αργότερα με νόμο που ψήφισαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, ενώ καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία. Το λέμε ξανά για να μην υπάρχει καμία παρανόηση. Τη νέα μείωση των συντάξεων από τις αρχές του 19 την ψήφισαν μόνον οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ εμείς την καταψηφίσαμε. Ως εκ τούτου έχουν τρομερό θράσος να μας ζητούν σήμερα και τα ρέστα.

Και για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι. Αν η Κυβέρνηση έχει σκοπό να μην μειώσει τις συντάξεις, δεν έχει παρά  να ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε χθες η Νέα Δημοκρατία για την άμεση κατάργηση της διάταξης που προβλέπει τη  νέα μείωση των συντάξεων από την 1/1/19. Ο κ. Τσίπρας μίλησε χθες 3 φορές και έκανε ότι δεν άκουσε ποτέ αυτήν την πρότασή μας. Επιβεβαίωσε έτσι ότι εμπαίζει για άλλη μία φορά τους συνταξιούχους στην αγωνιώδη και μάταια προσπάθεια του να καθυστερήσει για λίγους ακόμη μήνες την κατάρρευση του.

Γ.  Για την Οικονομία

1. Ο κ. Τσίπρας επιμένει πως τα μνημόνια τελειώνουν. Εσείς γιατί λέτε το αντίθετο;

Θα σας απαντήσουμε με 4 ακλόνητα δεδομένα.

Αλήθεια 1η: Στα τέλη Αυγούστου τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι λήγει ο ευνοϊκός δανεισμός από ευρωπαϊκά κεφάλαια και η χώρα καλείται να απευθυνθεί στις διεθνείς αγορές. Κάθε απόπειρα, όμως, δανεισμού της Ελλάδας θα συνοδεύεται από ειδικές εκθέσεις του Δ.Ν.Τ για το χρέος. Ενώ ανά τρίμηνο, η ευρωπαϊκή εποπτεία θα κάνει τη δική της έκθεση σχετικά με την εφαρμογή μέτρων τα οποία έχουν  ήδη συμφωνηθεί. Και ανάλογα και με αυτές τις εκθέσεις, θα διαμορφώνονται και οι απαιτήσεις των κεφαλαιαγορών. Όπως και να το κάνουμε, αυτό ούτε «τέλος των μνημονίων» λέγεται, ούτε «κανονική» έξοδος στις αγορές μπορεί να ονομαστεί.

Αλήθεια 2η:  Τη λεγόμενη «ασφάλεια» την οποία η Κυβέρνηση λέει ότι έχει εξασφαλίσει για τους επόμενους 22 μήνες την έχει εξασφαλίσει επειδή έχει φτιάξει  ένα «μαξιλάρι» από ορισμένα υπόλοιπα παλαιών δανείων και από τη συσσώρευση πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. Από το στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας, από την αναγκαστική δέσμευση των αποθεματικών των νοσοκομείων, από την παρακράτηση συντάξεων και από τη μη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς ελληνικές επιχειρήσεις. Μια χώρα που παραλύει σήμερα  εντός συνόρων για να μπορεί να διεκδικήσει δανεισμό  εκτός συνόρων.

Αλήθεια 3η.  Σύμφωνα με το νόμο που φέρει τις υπογραφές του κ. Τσίπρα, του κ. Τσακαλώτου και του κ. Καμμένου, η Ελλάδα δεσμεύεται να λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 5,1 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία. Επίσης, υποχρεώνεται να εξασφαλίζει πρωτογενή  πλεονάσματα ύψους 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060

Αλήθεια 4η. Στον ίδιο νόμο προβλέπονται ακόμη:  μείωση του αφορολόγητου, από 1/1/2020 στα 5.680 ευρώ, εξαφάνιση ΕΚΑΣ και των επιδομάτων. Και οριζόντια κατάργηση της έκπτωσης 15% επί των εσόδων όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών.
Γι’ αυτό και λέμε όλο αυτό το διάστημα ότι η Ελλάδα εξακολουθεί δυστυχώς να αντιμετωπίζεται ως μια ειδική περίπτωση. Και γι’ αυτό οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα ακολουθεί την ίδια πορεία με τις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια είναι απολύτως ψευδής.

Δ.  Για τα εθνικά θέματα

1. Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είναι μέλη της Επιτροπής, ζήτησαν χθες  τη σύγκλησή της κεκλεισμένων των θυρών για να συζητηθεί η  πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων και ειδικότερα η υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Αλβανία. Ποια γεγονότα υπαγόρευσαν την κίνησή σας αυτή;

Με διαδοχικές δηλώσεις τους οι Υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών υποστηρίζουν ότι επίκειται συμφωνία για μείζονος σημασίας ζητήματα ανάμεσα στα οποία και η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Στις 13 Ιουνίου από τη Μόσχα, ο κ. Κοτζιάς υποστήριζε ότι «σύντομα θα ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση σ’ ένα πακέτο δέκα θεμάτων που περιλαμβάνει τον καθορισμό των συνόρων και των θαλάσσιων ζωνών». Στις  18 Ιουνίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Μπουσάτι, εξέφραζε την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες για την ελληνό-αλβανική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες έχουν εισέλθει σε “μη αναστρέψιμη” φάση, ενώ παράλληλα διευκρίνιζε ότι το περιεχόμενο της δέσμης θεμάτων που συζητούν είναι πολύ ευρύτερο.  Οι εξελίξεις αυτές είναι -με δεδομένη και την εμπειρία μας από το σκοπιανό- πολύ ανησυχητικές και για αυτό ζητούμε από τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει τη Βουλή για το εύρος της θεματολογίας που συζητά με τον Αλβανό ομόλογό του και τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών σε σύγκριση με την αρχική συμφωνία που είχε υπογραφεί από Ελλάδα και Αλβανία; Ζητούσε παράλληλα την άμεση κατάθεση στην Εθνική Αντιπροσωπεία του κειμένου της προς υπογραφή Συμφωνίας με την Αλβανία ώστε να ενημερωθεί για το περιεχόμενό της και να τη συζητήσει η Βουλή των Ελλήνων πριν τη δεσμευτική υπογραφή της
 
2. Απευθυνόμενος σε στρατιώτες της χώρας του ο κ. Ζάεφ μίλησε για «μακεδονικό στρατό». Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Με την ομιλία του αυτή ο κ. Ζάεφ ισοπέδωσε την προπαγάνδα Τσίπρα-Κοτζιά που επιχειρεί να υποβαθμίσει τα σοβαρά αρνητικά στοιχεία της συμφωνίας των Πρεσπών. Γελοιοποιεί πλήρως τον κ. Καμμένο που ενώ έδωσε στον κ.  Τσίπρα το στυλό για την υπογραφή της συμφωνίας παριστάνει τον διαφωνούντα. Προκαλεί την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες. Επιβεβαιώνει την ορθότητα της αντίθεσης της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία των Πρεσπών και την έντονη ανησυχία που εκφράζουμε σε ό,τι αφορά την παραχώρηση στους γείτονές μας «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.  Με τη συμφωνία αυτοί οι γείτονες μας όχι μόνο θα αυτοαποκαλούνται αλλά και θα ονομάζονται -με τη βούλα της Ελλάδας- από όλο τον κόσμο «Μακεδόνες».  Δεν είναι όμως μόνον αυτό: Σε κάθε ευκαιρία σε όλη την καμπάνια του ο κ. Ζάεφ επαναλαμβάνει ότι για πρώτη φορά έγινε δεκτή από μια ελληνική Κυβέρνηση η αξίωσή τους για «μακεδονική ενότητα και μακεδονική γλώσσα». Υπάρχει επιπλέον τεράστιο ζήτημα με επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας που χρησιμοποιούν στις επωνυμίες και την ταυτότητα των προϊόντων τους τον όρο «μακεδονικό» και τώρα βρίσκονται στον αέρα, καθώς το ζήτημα αυτό παραπέμφθηκε σε ειδική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: