Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Μοσχάτο, 22 Δεκεμβρίου 2017

 

Α. Τροπολογία για Φαρμακεία

1. Πως σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία τις τροπολογίες που φέρνει εσπευσμένα προς ψήφιση η Κυβέρνηση;

Η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά φέρνει εν κρυπτώ και λίγο πριν τα Χριστούγεννα βροχή από άσχετες με τα συζητούμενα νομοσχέδια τροπολογίες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτές αφενός οι πελατειακές εξυπηρετήσεις που κάνει και αφετέρου οι κυβισθήσεις στις οποίες επιδίδεται σε μόνιμη  βάση (kolotumba για να χρησιμοποιήσουμε και τον διεθνή πλέον όρο). Συγκεκριμένα μέχρι χθες η Κυβέρνηση είχε φέρει 29 άσχετες τροπολογίες, με τις οποίες ευτελίζεται ο ρόλος και η λειτουργία του κοινοβουλίου.

2. Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το άνοιγμα των Φαρμακείων;

Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματος των φαρμακοποιών. Το άνοιγμα τόσο του επαγγέλματος των φαρμακοποιών όσο και άλλων επαγγελμάτων ανήκει άλλωστε στις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση της ανάπτυξης στη χώρα, την οποία τόσο πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και την οποία επιλεκτικά επικαλείται ως κυβέρνηση όπως και όπου τη βολεύει

3. Γιατί δεν υπερψηφίζετε τότε την τροπολογία που φέρνει η Κυβέρνηση για το άνοιγμα του επαγγέλματος;

Η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση μία τροπολογία απίστευτης προχειρότητας η οποία αφήνει σειρά ζητημάτων εκκρεμή και τα οποία προβλέπεται ότι θα διευθετηθούν με Προεδρικά Διατάγματα. Για άλλη μία φορά παριστάνει ότι κάνει μεταρρυθμίσεις ενώ στην πραγματικότητα προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να αναβάλλει την επίλυση του. Το δηλώνει σχεδόν ανοιχτά και ο Υπουργός Υγείας ο οποίος δήλωσε “ότι ως την έκδοση του Π.Δ. άδεις θα δίνονται μόνο σε φαρμακοποιούς. Θα δούμε πως θα πάει το πράγμα και εδώ είμαστε να το αντιμετωπίσουμε”.

Β. Αυξημένες κρατήσεις κουτσουρεύουν τους μισθούς

1. Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο δεν θα προκαλέσει μειώσεις μισθών. Είναι αλήθεια αυτό;
Όχι. Η ένταξη των ειδικών μισθολογίων σε ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης ότι οι εργαζόμενοι θα βγουν ωφελημένοι, δεν αποφέρει περισσότερα, αλλά πολύ λιγότερα στους εργαζομένους. Κι αυτό γιατί αυξάνονται δραματικά οι κρατήσεις.

Παράδειγμα από μισθολόγιο του Ε.Σ.Υ.
Οκτώβριος 2017 (με το προηγούμενο μισθολόγιο) ΜΙΚΤΑ 2.345 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ 1.692 ευρώ
Δεκέμβριος 2017 (με το νέο μισθολόγιο)                   ΜΙΚΤΑ 2.409 ευρώ  ΚΑΘΑΡΑ 1.567 ευρώ
Με απλά λόγια 64 ευρώ περισσότερα στα μικτά, 125 ευρώ λιγότερα στα καθαρά (1.500 ευρώ το χρόνο λιγότερα)

Σημειώνεται ότι σε κανένα από τα δύο εκκαθαριστικά δεν υφίσταται αναδρομική απολαβή ή κράτηση. Υπενθυμίζεται ότι οι νέες ρυθμίσει αφορούν στο σύνολο όσων πληρώνονταν με ειδικά μισθολόγια, περίπου 158.000 υπαλλήλους. Ξεκίνησε ήδη από τους αστυνομικούς και τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. και θα ακολουθήσουν λιμενικοί, πυροσβέστες, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., διπλωματικοί, αρχιερείς και μουσικοί.


Γ. Τροπολογία για τη δίωξη όσων εμποδίζουν πλειστηριασμούς

1. Τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση, προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη για όποιον εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ που απέκλειε τους πλειστηριασμούς με το σύνθημά «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», έβαλε μπρος τους πλειστηριασμούς. Δεσμεύτηκε μάλιστα για 18.000 πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο. Και αυτό χωρίς καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, αφού - σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς Τσίπρα - αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προστασία παρά μόνο με βάση το νόμο Κατσέλη.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση φέρνει τροπολογία που προβλέπει ειδική αντιμετώπιση όσων αντιδρούν στους πλειστηριασμούς. Αυτοί που απέκλειαν τους πλειστηριασμούς, διώκουν - με ειδικές ρυθμίσεις  - αυτούς που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.

Και αυτό τη στιγμή που όποια αδικήματα κι αν τελούνται αντιμετωπίζονται με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση, ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής, όχι μόνο ανέχονται, αλλά και προστατεύουν τα μέλη του Ρουβίκωνα και άλλων «συλλογικοτήτων», που εισβάλλουν βίαια σε δημόσιες Υπηρεσίες, σε πρεσβείες, ακόμη και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εξαπολύουν επιθέσεις και προκαλούν καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Αντί να ασχολείται η κυβέρνηση μόνον με όσους προσπαθούν να παρεμποδίσουν τους πλειστηριασμούς, ας αυστηροποιήσει εδώ και τώρα την παράνομη είσοδο και την καθημερινή πρόκληση καταστροφών σε δημόσιους χώρους από τους κουκουλοφόρους και τους Ρουβίκωνες.

Δ. Χωρίς ενιαία θέση η Κυβέρνηση για το όνομα της FYROM


1. Πως κρίνετε τη θέση της Κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων;

Η Κυβέρνηση δεν έχει θέση που να δεσμεύει το σύνολο της και το σύνολο των βουλευτών που τη στηρίζουν. Δεν έχει ενιαία και σαφή θέση. Είναι Κυβέρνηση χωρίς θέση. Και αυτό είναι αδιανόητο. Οφείλουν να συνεννοηθούν, να συμφωνήσουν και να παρουσιάζουν την πρόταση που θα εκφράζει το σύνολο τη

Δεν υπάρχουν σχόλια: