Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Μοσχάτο, 20 Δεκεμβρίου 2017

Α. Προϋπολογισμός 

1) Πως αποτιμάτε τον προϋπολογισμό που έφερε η Κυβέρνηση; 
Πρόκειται για επανάληψη της ίδιας αποτυχημένης συνταγής από μια κυβέρνηση αμετανόητη για τις καταστροφικές επιλογές της. Είναι ένας προϋπολογισμός υπερφορολόγησης και λιτότητας που υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και την κοινωνική συνοχή. Είναι δε εξίσου αναξιόπιστος με τον προηγούμενο ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% αλλά τελικά θα κλείσει στην καλύτερη περίπτωση στο 1,5%.

2) Το ψέμα της οικονομίας που υπεραποδίδει 
Καμία υπεραπόδοση δεν υπάρχει. Η ανάπτυξη είναι αναιμική - η μισή σχεδόν από την αναμενόμενη - ενώ έχουμε χαμηλότερη ιδιωτική, δημόσια κατανάλωση και λιγότερες επενδύσεις. Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό διεθνές οικονομικό περιβάλλον και παντού σχεδόν οι οικονομικοί δείκτες αναθεωρούνται προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Να θέσουμε ένα ερώτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπήρχε υπεραπόδοση της οικονομίας το 2016 και το 2017 γιατί τότε έχουμε και νέα μείωση των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου το 2018; Κι αν τα πράγματα πάνε όσο καλά λέει η κυβέρνηση στην οικονομία γιατί άραγε δέχθηκαν να ψηφίσει και νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που πλήττουν τους πάντες. Όπως την αύξηση στο Φ.Π.Α., και τις νέες αυξήσεις στον καφέ, τον καπνό, τα τσιγάρα, το αλκοόλ, την κινητή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση;

3) Το ψέμα ότι η  Ελλάδα ετοιμάζεται για «καθαρή έξοδο στις αγορές»
Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει την χώρα με επιπλέον μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ όχι μόνον για το 2018 και το 2019, αλλά μέχρι το 2022. Καθαρή έξοδο από τα μνημόνια είχαν η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Γι’ αυτό και δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα, καθώς έχει ουσιαστικά ήδη υπογράψει και τέταρτο μνημόνιο το οποίο θα εφαρμοστεί μετά τον Αύγουστο και μάλιστα για πρώτη φορά χωρίς να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα νέα μέτρα που έρχονται.

4) Το ψέμα ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν κοινωνικό πρόσημο
Αυτό είναι μάλλον το μεγαλύτερο  ψέμα της κυβέρνησης που το επανέλαβε και χθες ο κ. Τσίπρας. Το επονομαζόμενο «κοινωνικό πρόσημο» των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή τάχα η Κυβέρνηση πολιτεύεται με κοινωνική ευαισθησία,. Αρκεί ένα και μόνον στοιχείο για να καταλάβουν όλοι πόσο μεγάλη διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι ο ισχυρισμός αυτός του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν την ώρα 4,2 εκατομμύρια  συμπολίτες μας χρωστούν στην εφορία και αδυνατούν πληρώσουν τις δόσεις τους. Με άλλα λόγια οι μισές Ελληνικές οικογένειες αποδεδειγμένα πια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην φοροεπιδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ όλα αυτά η ανερμάτιστη κυβέρνηση συνεχίζει και το 2018 την ίδια πολιτική. Τι άλλη απόδειξη αποτυχίας υπάρχει; Η μόνη υπεραπόδοση της κυβέρνησης είναι το πλεόνασμα της αποτυχίας της.

5) Το ψέμα ότι υπάρχει αύξηση της απασχόλησης.
 Το 60% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης, τη στιγμή που καταργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας. Επιπλέον ένας στους τρεις νέους εργαζομένους πληρώνονται με 360 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι το κατόρθωμα για το οποίο επαίρεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θυμίζουμε ότι εξελέγη με σύνθημα τα 750 ευρώ κατώτατο μισθό.

6) Το ψέμα της πατάξης της φοροδιαφυγής.
Υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα εξοικονομήσει 3 δις ευρώ σε έξι μήνες από την πάταξη της φοροδιαφυγής και κατάφερε να μαζέψει μόλις 100 εκ. μέσα σε τρία χρόνια.

7) Το νέο ψέμα Τσίπρα στη χθεσινή συζήτηση του Προϋπολογισμού 
Ο Τσίπρας υποστήριξε ότι στο πακέτο Γιούνκερ έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 3,3 δις ευρώ που προορίζονται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα επίσημα στοιχεία τον διαψεύδουν περίτρανα. Από το πακέτο Γιούνκερ εχει συμβασιοποιηθεί μόλις 1,6 δις και αυτά αφορούν κυρίως την πώληση των αεροδρομίων στην Frapport και την επένδυση της  Deutsche Telekom στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Παρά δε τη συμφωνία των τραπεζών με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η παροχή της απαιτούμενης ρευστότητας στις μικρομεσαίες επενδύσεις.

8) Πως μπορούμε να βγούμε από την κρίση;  
Με μία διαφορετική προσέγγιση που θα θέτει τέλος στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπονομεύει τις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, στην  Κασσιόπη στην Κέρκυρα, στην Αφάντου της Ρόδου σέρνονται. Διασφαλίζοντας ότι θα έχουμε ένα απλούστερο φορολογικό σύστημα με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, που χαρακτηρίζεται από απλότητα και σταθερότηταΟ Σύριζα έχει επιβάλει 27 νέους φόρους και έχει μειώσει 2 φορές το αφορολόγητο. Χρειάζονται πολιτικές
  • που δεν θα περικόπτουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, οι οποίες σήμερα είναι μειωμένες κατά 800 εκ σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού.
  • Που δεν θα οικοδομούν ένα κομματικό κράτος όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με 30% αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων, αύξηση στους συμβασιούχους με 13.000 νέες προσλήψεις και αναίτια αύξηση με εκατοντάδες νέες επιτελικές θέσεις του Δημοσίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο. Και το εννοεί απολύτως. Αλλά όπως είπε και χθες δεν θα ανεχθεί το κομματικό κράτος που επιχειρεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Αυτό σημαίνει ότι θα ελεγχθεί η νομιμότητα, αλλά και η χρησιμότητα κάθε κομματικής πρόσληψης που κάνει τους τελευταίους μήνες η Κυβέρνηση.

Β. Καμμένος για Μακεδονία

1. Ο κ. Καμμένος, την ώρα που επανεκκινούν οι διαβουλεύσεις για το όνομα της FYROM δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε λύση που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία. Πως εκτιμάτε την κίνησή του αυτή; 

Πρώτον: Ο κ. Καμμένος κάνει τη δήλωση αυτή, ισχυριζόμενος ότι μιλά όχι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά ως Αρχηγός Κόμματος. Ας καταλάβει πως είναι Υπουργός, επειδή ακριβώς είναι Αρχηγός των ΑΝΕΛ που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Επομένως ας μας πει τι ακριβώς θα κάνει ως Πάνος Καμμένος.

Δεύτερον: Δεν γίνεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός να έχουν διαφορετική θέση. Είναι αδιανόητο να διαφωνούν σε τόσο κρίσιμα ζητήματα. Χωρίς τη δική τους συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική θέση. Η Νέα Δημοκρατία περιμένει το αυτονόητο. Μια κρυστάλινη θέση της κυβέρνησης για το Σκοπιανό. Εάν δεν μπορούν να διαμορφώσουν ενιαία θέση το πρόβλημα είναι της κυβέρνησης όχι της Ν.Δ.

Και τρίτον: Πλανάται ο κ. Καμμένος, εάν νομίζει ότι με τέτοιου τύπου κορώνες  μπορεί να απαλλαγεί από τις σκιές που προκαλούν τα σκάνδαλα στα οποία πρωταγωνιστεί μαζί με το μεσάζοντα όπλων κ. Β. Παπαδόπουλο.

2. Δεδομένου ότι λύση για το θέμα συνδέεται με την ένταξη τηςFYROM στο ΝΑΤΟ, η δική σας θέση ποια είναι; 

Είναι η θέση που διατυπώθηκε από την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι Και η θέση αυτή όπως διατυπώθηκε από τότε που και ο Καμμένος ήταν υφυπουργός στην Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή είναι απλή και δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία, που θα ισχύει έναντι όλων - erga omnes - για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή.

Γ. Για τον ΟΑΣΘ 
1. Λίγους μήνες μετά την κρατικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, πως κρίνετε τα αποτελέσματα; 

Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα διαψεύδουν απολύτως τα σχέδια της Κυβέρνησης. Τον Οκτώβριο μπήκαν 800.000 ευρώ λιγότερα στα ταμεία του ΟΑΣΘ  από εισπράξεις εισιτηρίων σε σχέση με  τον ίδιο μήνα πέρσι, τη στιγμή μάλιστα που καταγράφεται αύξηση του αριθμού των επιβατών στα λεωφορεία.

Φαίνεται μάλιστα, ότι ακόμη μεγαλύτερη μείωση εσόδων θα υπάρξει για το Νοέμβριο. Εξίσου τραγική είναι και η κατάσταση στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι βλάβες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι καθημερινό φαινόμενο με αποτέλεσμα να παρατηρούνται  πρωτόγνωρες καθυστερήσεις δρομολογίων οι οποίες έχουν ως συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση του συνωστισμού στα λεωφορεία και την ατελείωτη ταλαιπωρία των επιβατών.

Όπως έγινε στην Αθήνα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έτσι και στη Θεσσαλονίκη - στην οποία δεν υπάρχει, πλην των λεωφορείων, κανένα άλλο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς - οι πολίτες πληρώνουν καθημερινά τη διαχειριστική ανικανότητα και την ιδεοληψία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και βέβαια των κομματικών φίλων και συγγενών που διόρισαν στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: