Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Αττικής

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την ανείπωτη τραγωδία στη Δυτική Αττική έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη».

Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, μετέβη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος της καταστροφής.

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρώτησε αρχικώς τους εκπροσώπους των φορέων αν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι αγνοούνται. Ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν μεν κάποιοι πολίτες που αναζητούνται, αλλά του επισήμανε ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρός - «κάτω από πέντε», είπε - όπως και ότι οι πληροφορίες σχετικά με τους εν λόγω πολίτες είναι συγκεχυμένες.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε να μάθει σε ποιες ενέργειες προέβησαν οι αρμόδιες αρχές, αλλά και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις επόμενες ώρες. «Λόγω του τεράστιου όγκου των φερτών υλικών που παρέσυραν οι χείμαρροι στους δρόμους, δυστυχώς παραμένει ακόμη και τώρα πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε κάποιες γειτονιές και δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα για το πόσα σπίτια, επιχειρήσεις και εργοστάσια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί» ανέφερε ο κ. Καπάκης ο οποίος επιφυλάχθηκε η καταγραφή να ξεκινήσει σήμερα το πρωί. Ενημέρωσε ακόμη τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι οι Δήμοι της περιοχής έχουν αναλάβει την ευθύνη να στεγάσουν προσωρινά τους πολίτες των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, όπως και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση στην Μάνδρα.

«Εξυπακούεται ότι δεν ήρθα εδώ για να καταλογίσω ευθύνες, αλλά για να έχω μια πλήρη εικόνα γι’ αυτήν την ανείπωτη τραγωδία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε πληροφόρηση και για τα δύο βασικά αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Πέραμο και την Μάντρα. «Δυστυχώς έχουν κολλήσει λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας» απάντησαν οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ σε ερώτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσκεψη που είχε γίνει προ εννιά ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής στην οποία είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι μετέχοντες στη συνάντηση υποστήριξαν ότι είχαν γίνει όλες οι προληπτικές ενέργειες.Δεν υπάρχουν σχόλια: