Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Μοσχάτο, 22 Νοεμβρίου 2017

Α. Προϋπολογισμός λιτότητας και αναπτυξιακής καχεξίας

«Ο Προϋπολογισμός του 2018 φέρνει νέους φόρους και περικοπές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναιμική ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει ότι η φετινή υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου, δεν οφείλεται στο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, καθώς αυτός “ψαλιδίζεται”, για μία ακόμη φορά, στο 1,6%, αντί 2,7% της αρχικής πρόβλεψης. Αντίθετα, είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής, ανελέητης, φορολογικής και ασφαλιστικής κυβερνητικής επιδρομής και της εσωτερικής στάσης πληρωμών. Που καθρεφτίζεται:

- στις 1.000.000 κατασχέσεις που ήδη έχουν επιβληθεί, ενώ επιπλέον 733.000 συμπολίτες μας βρίσκονται στο κυβερνητικό στόχαστρο,
- στη μη - απονομή 300 χιλιάδων συντάξεων, και
- στην αναστολή δαπανών για δημόσιες επενδύσεις.

Ενώ το 2018, νέα μέτρα, ύψους 1,9 δις ευρώ, θα επιβληθούν, όπως είναι ενδεικτικά οι νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, οι πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και της έκπτωσης φόρου για ιατρικές εξετάσεις, η επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, ο φόρος διαμονής, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Κυβέρνηση έχει επιβάλλει συνολικά 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, έχει μειώσει, και μάλιστα 2 φορές, το αφορολόγητο, έχει αυξήσει τους πιο άδικους έμμεσους φόρους και δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ.

Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής έχει καταστεί απολύτως αναγκαία.

Αυτό όμως προϋποθέτει πολιτική αλλαγή και νέα διακυβέρνηση».

Β. Στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών αφιερωμένο το 6ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα

- Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πώς, για να αφήσει η Ελλάδα οριστικά πίσω της την κρίση, πρέπει να γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Με μια Δημόσια Διοίκηση που θα λειτουργεί πραγματικά προς όφελος του πολίτη, παρέχοντας ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και διευκολύνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία. Και που, παράλληλα, θα δείχνει έμπρακτο σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου, με αξιολόγηση και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, με διαφάνεια και με λογοδοσία.

- Με θεσμούς στιβαρούς και αποτελεσματικούς, και με μια Δικαιοσύνη που θα εγγυάται την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο, και δεν θα λειτουργεί ως εμπόδιο στις επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα. Και με βαρύτητα στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, που αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας. Προκειμένου να γίνουν τα παραπάνω, χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στο κράτος και τη λειτουργία του.  Αλλαγές που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υλοποιήσει.

- Το 6ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων», θα πραγματοποιηθεί σήμερα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

- Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε τρείς ενότητες με τους παρακάτω τίτλους:
  • Δημόσια διοίκηση: Σεβασμός στα χρήματα των πολιτών.
Οι ανάγκες του πολίτη οδηγός των αλλαγών στο Δημόσιο.
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ο πολίτης αποκτά λόγο, η διαφθορά περιορίζεται.
ΣΔΙΤ και Συμπαραγωγή Δημόσιων Υπηρεσιών: Κινητοποιώντας    τον ιδιωτικό τομέα.
  • Για μια Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης.
Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα.
Αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη.
  • Σκληροί στο έγκλημα: Ασφαλείς πόλεις και γειτονιές.
Συνταγματικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για θωράκιση της Δημοκρατίας. Ταχύτερη και πιο αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης.

Γ. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να Κρύβεται και να σιωπά για τον συναρχηγό του κ. Καμμένο

- Ο κ. Τσίπρας κρύβεται και σιωπά εδώ και τουλάχιστον 15 μέρες για τα όσα αποκαλύπτονται για τον Υπουργό του κ. Πάνο Καμμένο. Πόσο χρόνο χρειάζεται άραγε ο πρωθυπουργός για να αντιληφθεί ότι ο συναρχηγός του είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους;

- Ερώτηση και η αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν ο Τομεάρχης Αμύνης κ. Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής του κ. Αναστάσης Δημοσχάκης με αφορμή τα νέα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την παράνομη πώληση αμυντικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2015 χωρίς την έγκριση του ΚΥΣΕΑ.

- Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι ο κ. Καμμένος είχε εισηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τον Απρίλιο του 2015, την πώληση 300 αεροπορικών βομβών τύπου ΜΚ-82 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από δημοσιεύματα όμως, όπως σημειώνεται, προκύπτει ότι ο αριθμός των βομβών ΜΚ-82 που εξήχθησαν - επωλήθησαν προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν 1.000 και όχι 300, πως δεν υπήρχε διακρατική ή άλλη συμφωνία - σύμβαση για την πώληση και πως δεν υφίστατο έγκριση από το ΚΥΣΕΑ κλπ.

- Ταυτόχρονα, στην ερώτηση αναφέρεται πως, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προκύπτει ότι λόγω έλλειψης διακρατικής συμφωνίας - σύμβασης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προέβησαν σε δωρεά 78 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο και από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους 2017 περίπου, υφίσταται ετεροχρονισμένη έγκριση του ΚΥΣΕΑ στη διακρατική συμφωνία ή δωρεά.

Δ. Να πάρει θέση το Υπουργείο Εξωτερικών για τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανία

-Μόλις λίγα 24ωρα  μετά τις πολυδιαφημισμένες ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις της Κρήτης και την υπεραισιοδοξία του Υπουργείου Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός της Άλβανίας, κ. Έντι Ράμα προέβη σε νέες προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα.

- Προφανώς ο κ. Ράμα δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του κ. Κοτζιά.

- Μετά από 48 ώρες σιωπής το Υπουργείο των Εξωτερικών έχει να πει κάτι;

- Θα αντιδράσει και εάν ναι, πως;

- Η Νέα Δημοκρατία πάντως είχε προειδοποιήσει εγκαίρως.

Ε. Η Αθήνα έχασε την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων λόγω της κακής προετοιμασίας της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής

- Η Κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και  στη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην Αθήνα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε στην αξιολόγηση  του Σεπτεμβρίου σημαντικές ελλείψεις στην πρόταση μετεγκατάστασης που κατέθεσε η ελληνική πλευρά, με συνέπεια η Αθήνα να αποκλειστεί από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία. Και αυτό παρ’ ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβεβαίωνε για υποβολή “πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου υποψηφιότητας.

- Ο εν λόγω Οργανισμός, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά, βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο και θα μεταφερθεί στο Άμστερνταμ μετά το Brexit. Απασχολεί περίπου 900 μόνιμους εργαζόμενους και ενισχύει σημαντικά το συνεδριακό τουρισμό της πόλης στην οποία εδρεύει. Μόνο το 2015, 36 χιλ. επισκέπτες ταξίδεψαν στο Λονδίνο σε περισσότερες από 500 συσκέψεις.

- O αποκλεισμός της ελληνικής πρότασης επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία προσέγγισαν το ζήτημα τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια Αττικής.

- Χάθηκε έτσι άλλη ευκαιρία ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: