Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Μοσχάτο, 2 Νοεμβρίου 2017
 
Α. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλευρό της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία

-Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που βιώνει η Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας εξέφρασε με επιστολή του στον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Γιοχάνες Χαν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

-Επισήμανε ότι οι αλβανικές Αρχές έχουν επιδοθεί σε μια διαρκή καταπάτηση περιουσιακών και άλλων δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, που κορυφώθηκε με τα γεγονότα στην Χειμάρρα, όπου, με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης, επιχειρήθηκε η κατεδάφιση σπιτιών που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας.

-Σημείωσε ακόμη, ότι η Ελλάδα, συμφώνησε στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, προκειμένου η γειτονική μας χώρα να προχωρήσει ταχύτερα στη υιοθέτηση δημοκρατικών και άλλων μεταρρυθμίσεων, στο σεβασμό στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, όπως επίσης και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Δυστυχώς, όμως, όπως διαπιστώνεται και από τα τελευταία γεγονότα, οι προσδοκίες αυτές τίθενται όλο και συχνότερα εν αμφιβόλω.


Β. Οι πολίτες θέλουν δουλειές και ένα σύγχρονο Κοινωνικό Κράτος

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του 3ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα με θέμα «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης. Συμμετείχαν 14.894 πολίτες, και με βάση τις απαντήσεις τους:

- Θεωρούν εσφαλμένη και αναποτελεσματική την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με δανεικά.

- Επισημαίνουν ότι η εξασφάλιση δουλειάς αποτελεί σήμερα τον ουσιαστικότερο κοινωνικό στόχο.

-Προτάσσουν την ανάγκη να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση των νέων οικογενειών.

-Απαριθμούν ως κύρια προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε εξοπλισμό και υλικά.

-Οι μεγάλες αναμονές και η εικόνα εγκατάλειψης στα κρατικά νοσοκομεία είναι αυτά που τους ενοχλούν περισσότερο.

-Συμφωνούν ότι το επαγγελματικό μάνατζμεντ στη διοίκηση των νοσοκομείων και οι συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες, είναι οι ενδεδειγμένες πολιτικές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση των κρατικών νοσοκομείων.

-Επιθυμούν πιο ενεργό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

-Επιλέγουν τα φορολογικά κίνητρα για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης ως μια πολιτική που θα μπορούσε να καταστήσει πιο αποτελεσματικό και δίκαιο το ασφαλιστικό σύστημα.

Γ. Με λόγια δεν χτυπιέται η ανομία

-Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη νέα χυδαία επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος, δύο γυναικών στο Εφετείο.

-Καλεί, ταυτόχρονα, τον υποτιθέμενο αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα, που ισχυρίζεται ότι ζούμε στην πιο ήσυχη χώρα,  να αναλάβει στην πράξη τις ευθύνες του. Με λεκτικές καταδίκες δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η γενικευμένη ανομία.


Δ. Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση των φόρων απομυζούν τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες

-Τα έσοδα από φόρους, παρά την ανελέητη φορολογική επιδρομή, είναι χαμηλότερα από την περυσινή χρονιά και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών διογκώνονται.  Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση των  φόρων, ωστόσο, αδυνατούν να καταλάβουν ότι η υπερφορολόγηση εξάντλησε τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

-Το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου - εξαιτίας της διόγκωσής του - έχει αυξηθεί, απόδειξη της κρατικίστικης νοοτροπίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

-Οι κοινωνικές παροχές έχουν συρρικνωθεί, απόδειξη ότι η Κυβέρνηση δεν έχει κοινωνική ευαισθησία.

-Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, παρά τις εκταμιεύσεις του δανείου, εξακολουθούν να είναι αυξημένες σε σχέση με το 2014, ενώ η πλήρης εκκαθάρισή τους έχει παραπεμφθεί στις αριστερές καλένδες, απόδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας.

-H πολιτική της Κυβέρνησης είναι κοινωνικά άδικη και οικονομικά ανερμάτιστη και αδιέξοδη.

-Τα κυβερνητικά λάθη κρατούν καθηλωμένη την Ελλάδα, ζημιώνοντας πρωτίστως τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες.


Ε. Η Ελλάδα υποχώρησε έξι θέσεις στην έκθεση Doing Business για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά η Κυβέρνηση πανηγυρίζει

 -Η δημοσίευση της έγκυρης ετήσιας έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας Doing Business 2018 είναι πραγματικά αποκαλυπτική. Δικαιώνει πλήρως της ανησυχίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις χαμηλές μεταρρυθμιστικές επιδόσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις ανύπαρκτες αναπτυξιακές επιδόσεις της.

-Σύμφωνα με την Έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 67η θέση ανάμεσα σε 190 Κράτη, σημειώνοντας υποχώρηση έξι θέσεων συγκριτικά με την περσινή κατάταξη και την τελευταία θέση ανάμεσα σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ. Οι χειρότερες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας καταγράφονται στη φορολογία (65η θέση), στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων (90η θέση), στην εφαρμογή των συμβάσεων (131η θέση) και στις μετεγγραφές ιδιοκτησίας (145η θέση).

-Είναι πλέον πασίδηλο ότι η εξοντωτική φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων και η μεταρρυθμιστική ατολμία της Κυβέρνησης υπονομεύουν ευθέως την πορεία της ελληνικής οικονομίας που υποχωρεί, αντί να ανακάμπτει.

-Ταυτόχρονα, δημιουργούνται και ερωτήματα για τη δυνατότητα αύξησης του Α.Ε.Π. κατά 2,4%, όπως αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018.

-Είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα μας, στα επόμενα χρόνια, να καταγράψει συνεχείς υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που θα επουλώσουν τα κοινωνικά τραύματα της οικονομικής κρίσης, θα ενισχύσουν τα δημόσια οικονομικά και θα συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης. Δεν υπάρχει περιθώριο και για άλλα χαμένα χρόνια. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

ΣΤ. Ο κ. Μουζάλας να πάψει να κρύβεται οι ευθύνες του είναι ολοφάνερες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη

-Μετά τους διεθνείς Οργανισμούς, τους Δημάρχους του Αιγαίου, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους 53 του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Τίμμερμανς, ανέδειξε το αυτονόητο: Την παροιμιώδη ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.

-H ερώτηση που έθεσε Αντιπρόεδρος της Κομισιόν είναι απλή, αλλά και αμείλικτη: «Γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό -μεταναστευτικό πρόβλημα;»

-Η Νέα Δημοκρατία τον καλεί να απαντήσει σήμερα. Όχι στο Κόμμα του, αλλά στους πολίτες που ζουν καθημερινά τις τραγικές συνέπειες της κυβερνητικής ανεπάρκειας.

-Θυμίζουμε ότι, μόλις πριν από λίγα 24ωρα, ο κ. Μουζάλας δέχθηκε κριτική, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε άρον άρον από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, για να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Τίμμερμανς.

-Ας καταλάβει, επιτέλους, ότι, μπορεί ο ίδιος να κρύβεται, αλλά οι ευθύνες του είναι πια ολοφάνερες, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και στην Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: