Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Μοσχάτο, 10 Νοεμβρίου 2017


Α. Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά

- Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής υποστήριξε σήμερα στην Βουλή ότι ο δολοφόνος Κουφοντίνας πήρε άδεια με νόμο που ψηφίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας. Ουδέν ψευδέστερον.

- Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νόμο 4274/14 όρισε ρητά ότι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη, δεν μπορούν να πάρουν άδεια εξόδου πριν παρέλθουν 18 έτη πραγματικής κράτησης. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το που κατέλαβε την εξουσία, κατήργησε αυτή τη διάταξη και επανάφερε τα 8 έτη κράτησης ως χρονική προϋπόθεση άδειας ακόμη και των τρομοκρατών.

-  Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να μας πουν πώς σχολιάζουν το γεγονός ότι ο γιος του Νίκου Βούτση, ο καταδικασθείς για συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς Χρήστος Πολίτης και ο συνιδρυτής του Ρουβίκωνα Λάμπρος Γούλας βρέθηκαν στον Κορυδαλλό για να πανηγυρίσουν την έξοδο του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη.

Β. Στραβά αρμενίζει η Κυβέρνηση

- Οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα (9.11), μειώνουν την αναμενόμενη ανάπτυξη στο 1,6% από 2,1%, που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

- Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι η μόνη χώρα που ακολουθεί καθοδική πορεία, αποτελώντας - την τελευταία τριετία - τη μοναδική “αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη” της Ευρώπης.

- Η Κυβέρνηση, αφού με τις ιδεολογικές εμμονές της καταδίκασε την οικονομία στην ύφεση την περίοδο 2015 - 2016, αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να την οδηγήσει στην ανάκαμψη.

- Οι λόγοι είναι προφανείς: Το καταστροφικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, οι ανελέητοι φόροι που έχει επιβάλει σε όλους τους Έλληνες και η ανικανότητά της να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.

- Αντί να επαίρεται η Κυβέρνηση για το υπερπλεόνασμα που υφάρπαξε από τους Έλληνες, ας καταλάβει επιτέλους ότι στραβά αρμενίζει.

Γ. Για τη διανομή του υπερπλεονάσματος

Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει σε τρεις άξονες.

- Πρώτος άξονας. Οι μακροχρόνια άνεργοι να πάρουν εφάπαξ βοήθημα.

- Δεύτερος άξονας. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αφορά όλους τους Έλληνες. Είναι, όμως, σημαντικότερο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε εκείνους που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα, άρα και μικρότερη περιουσία από εκείνους που έχουν υψηλότερα εισοδήματα και άρα και πολύ μεγαλύτερη περιουσία.

- Τρίτον, η αποπληρωμή ή μερική αποπληρωμή - διότι τόσα που έχουν συσσωρευτεί είναι πάρα πολλά - χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Δ. Για την προστασία της πρώτης κατοικίας

- Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, έχει δώσει δείγματα γραφής για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στο μεσοδιάστημα, όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ άλλαξε τη νομοθεσία και - σύμφωνα με απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής - παραδέχεται ότι η προστασία που παρέχει το νέο νομοθετικό πλαίσιο - αυτό που η Κυβέρνηση υποστηρίζει πως διαπραγματεύτηκε - φθάνει μόλις στο 60% της προστασίας που παρείχε το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, το πλαίσιο της Κυβέρνησης Σαμαρά.

- Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει ότι υπάρχει συμφωνία για πλειστηριασμούς με όριο την εμπορική αξία των 300.000 ευρώ, θέλουμε να ξέρουμε που έχει καταγραφεί αυτή η συμφωνία και ποια χαρακτηριστικά έχει;

Ε. Για τον κ. Καμμένο και το μεσάζοντα στην υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία

- Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ρωτούμε:

- Γιατί ο κ. Καμμένος επέλεξε το συγκεκριμένο μεσάζοντα, ο οποίος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία;

- Ποιες είναι οι σχέσεις που έχει ο κ. Καμμένος με το συγκεκριμένο μεσάζοντα;

- Έχει μεσολαβήσει ο συγκεκριμένος μεσάζοντας και σε άλλες υποθέσεις που αφορούν αμυντικές συμφωνίες;

- Γιατί, ενώ έπρεπε να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τη συμφωνία, μέχρι το τέλος Ιουλίου, 66.000.000 ευρώ, λόγω της επιλογής του κ. Καμμένου να επιμείνει στην παρουσία του μεσάζοντα, σήμερα 9 Νοεμβρίου, στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου έχουν εισρεύσει από αυτήν τη συμφωνία μηδέν ευρώ.

ΣΤ. Ερωτήματα προς την Κυβέρνηση για τις offshore και τις καταθέσεις Υπουργών 
στο εξωτερικό

Μετά τις συζητήσεις που έγιναν γύρω από τη δραστηριότητα των offshore εταιρειών, ρωτάμε:

- Είναι μέτοχος ή όχι offshore εταιρεία στην εφημερίδα «Αυγή», το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ;

- Ο κορυφαίος Υπουργός της Κυβέρνησης ο κ. Νίκος Παππάς συνεργάζεται ή όχι στενά με τον ειδικό στις offshore τον κ. Αρτέμη Αρτεμίου;

- Γιατί κορυφαίοι Υπουργοί επιλέγουν να βάλουν τις αποταμιεύσεις τους σε οικονομικούς κολοσσούς που έχουν έδρα το εξωτερικό;

- Γιατί ο Υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής επιλέγουν ως προορισμό των καταθέσεών τους και των μετοχών τους το εξωτερικό;
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: