Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017


Μοσχάτο, 5 Οκτωβρίου

Α.  43 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας
(δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη)
 
«“Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη”. Αυτά ανέφερε η ιδρυτική διακήρυξη του Kόμματός μας, την οποία παρουσίασε  πριν από 43 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Από τότε πέρασαν πολλά. Το αποτύπωμά μας στην νεότερη ιστορία της χώρας είναι έντονο. Αποκατάσταση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατοχύρωση της θέσης μας στον ευρωπαϊκό πυρήνα, μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πίστη στην ελεύθερη οικονομία, μάχες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Ελευθερία, υγιής πατριωτισμός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία. Πίστη στους Έλληνες και τη δημιουργική δύναμη του λαού μας.  

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προχωρά μπροστά. Αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, προσαρμόζεται στην εποχή της. Όπως οφείλει να κάνει κάθε ζωντανός πολιτικός οργανισμός. Και πάνω απ’ όλα, η Νέα Δημοκρατία ενώνει τους Έλληνες. 

Απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, από όπου και αν προέρχεται, ό,τι και αν ψήφισε τα τελευταία χρόνια. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Ελάτε να αφήσουμε πίσω μας την πόλωση, το διχασμό, την τοξικότητα των τελευταίων ετών. 43 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας φωτίζει ακόμα το δρόμο μας. Προχωράμε μπροστά και προχωράμε δυνατά. Για να γράψουμε ξανά οι Έλληνες τη δική μας ιστορία».


Β. Ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και οδηγούν την πραγματική οικονομία σε «ασφυξία»

- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου συνεχίζουν να «τραβούν την ανηφόρα». Ξεπερνούν πλέον τα 6 δις ευρώ, αυξημένες κατά 57% από το τέλος του 2014.

- Παρά τις εκταμιεύσεις δόσεων που προορίζονται για την εξόφλησή τους, οι οφειλές διογκώνονται, τόσο λόγω ανικανότητας της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους όσο και εξαιτίας της δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, όπως είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων και οι αιτήσεις συνταξιοδότησης.

- Είναι σαφές ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν ξέρει και δεν μπορεί να «ρίξει» ρευστότητα στην αγορά.

- Βασικός άξονας της οικονομικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, όπως παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και τη σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης.


Γ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «βαφτίζουν» την ανικανότητα «πλεόνασμα» του ΟΑΕΔ

- Σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 ο ΟΑΕΔ θα παρουσιάσει θετικό ταμειακό ισοζύγιο ύψους 649.000.000 ευρώ, αυξημένο κατά 291.000.000 ευρώ έναντι του στόχου για το 2017, λόγω της μείωσης των δαπανών του κατά 220.000.000 ευρώ.

- Τι πραγματικά συνέβη; Η Κυβέρνηση δεν εκπόνησε τα προγραμματισμένα για το 2017 προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και ως εκ τούτου δεν εκταμίευσε τα 220.000.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί, τα οποία σήμερα εμφανίζει ως «πλεόνασμα».

-Την ανικανότητά της να επιδοτήσει προγράμματα απασχόλησης, η Κυβέρνηση τη… βάφτισε «πλεόνασμα».

- Αντί η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει τους πόρους του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις κρατήσεις εργαζομένων και εργοδοτών ως αποθεματικό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

- Ο ΟΑΕΔ οφείλει να επιδοτεί την ανάπτυξη και όχι τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Να καταρτίζει προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, επιχορήγησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών και κατάρτισης ανέργων σε ειδικότητες που ζητά η αγορά. Διότι αυτά τα προγράμματα, σε μεγάλο ποσοστό, μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και όχι σε μερική απασχόληση.

Αυτό θέλει και περιμένουν η αγορά, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες οι οποίοι καταβάλλουν κάθε μήνα υψηλές εισφορές.  


Δ. Πρωτοφανής λαθροχειρία στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, με θύματα χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης

- Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και αλχημείες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τροποποίησε για ένατη φορά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ 2017, με σκοπό να εμφανίσει εικονικά πλεονάσματα.

- Με μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αλλοίωσε τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, αυξάνοντας τα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό και μειώνοντας τις δαπάνες που αφορούν την έκδοση νέων συντάξεων.

- Η αλήθεια είναι ότι το δήθεν πλεόνασμα που εμφάνισε ξαφνικά ο ΕΦΚΑ, διαμορφώθηκε:

-Πρώτον, από την περαιτέρω αύξηση των εσόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 244.000.000 ευρώ, γεγονός, που επιβεβαιώνει την αστοχία του ΕΦΚΑ στα έσοδα.

-Και δεύτερο, από τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 549.483.720 ευρώ, που προκύπτει αφενός από τις μειώσεις στις συντάξεις και αφετέρου από το πάγωμα της έκδοσης νέων συνταξιοδοτικών πράξεων.

- Πρόκειται, για προφανή λαθροχειρία, που αποκαλύπτει ταυτόχρονα την αναλγησία της Κυβέρνησης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων σύνταξης γήρατος, θανάτου και αναπηρίας, που περιμένουν εδώ και 3 χρόνια για να πληρωθούν τους κόπους μιας ζωής.


 
Δεν υπάρχουν σχόλια: