Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης:
«H Νέα Δημοκρατία στηρίζει το δικαίωμα των πολιτών
να επιλέγουν ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς»
 
 • Δήλωση Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη (29.9)
 
«Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς, που να παρέχουν άνεση και ασφάλεια. Η Κυβέρνηση, όμως, τους το αρνείται.
 
Επιχειρεί να καταργήσει επί της ουσίας το Taxibeat, μια πλατφόρμα που έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες και με την οποία συνεργάζονται οι μισοί οδηγοί ταξί.
 
Η Κυβέρνηση απεχθάνεται την αξιολόγηση, τις ελεύθερες επιλογές και ταυτίζεται με στενά συντεχνιακά συμφέροντα μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών, που μας γυρνούν στο χθες.
 
Ο κ. Τσίπρας, που παριστάνει τώρα ότι στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, θα πρέπει, αν έχει ίχνος αξιοπιστίας, να σταματήσει κάθε σχέδιο που ακυρώνει στην πράξη αυτή την καινοτόμο πλατφόρμα.
 
H Νέα Δημοκρατία στηρίζει το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν και να αξιολογούν τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες.  Οτιδήποτε άλλο συνιστά επιστροφή στο παρελθόν. 
 
Είμαστε με το δικαίωμα των πολλών στην ασφάλεια και την ποιότητα.
 
Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».
 
 • Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της TaxiBeat στην Ελλάδα σημειώνεται:
 
 1. Η εταιρία σήμερα συνεργάζεται με 7.000 αποκλειστικά και μόνο επαγγελματίες οδηγούς ταξί, η πλειονότητα των οποίων δραστηριοποιείται στην Αθήνα.
 2. Η λογική της εταιρίας εστιάζει στην παροχή υψηλών υπηρεσιών μετακίνησης από επαγγελματίες οδηγούς ταξί.
 3. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της δυνατότητας που παρέχεται στον επιβάτη να αξιολογεί τόσο τον οδηγό όσο και το ίδιο το όχημα αμέσως μετά το τέλος της διαδρομής.
 4. Ο πελάτης μπορεί να βαθμολογήσει την επαγγελματικότητα του οδηγού, την καθαρότητα του οχήματος, την ευγένειά του.
 5. Οι πολίτες, κατά την επιλογή του οδηγού, έχουν απευθείας γνώση πληροφοριών όπως το όνομα του οδηγού, η πινακίδα του, η βαθμολογία του, η μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου, αλλά και οι παρεχόμενες από αυτόν υπηρεσίες (π.χ. οι γλώσσες τις οποίες μιλά, αν έχει κάθισμα για μωρά, αν δέχεται ζώα κ.λ.π).
 
 • Σε ό,τι αφορά την Ubet σημειώνεται:
 
 1. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της τον περασμένο Ιούνιο (η οποία αφορούσε τόσο την Uber, όσο και την AirBnB) υπογράμμιζε πως η απαγόρευση των υπηρεσιών της Οικονομίας Διαμοιρασμού (sharing economy) θα πρέπει να είναι η «έσχατη λύση».
 2. Πρότεινε στα κράτη μέλη να εφαρμόζουν πιο ήπιους περιορισμούς για υπηρεσίες, όπως το Uber και το Airbnb, και να καταφεύγουν στην απαγόρευση μόνο ως έσχατο μέτρο.
 3. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο για το πώς θα αντιμετωπισθούν νομικά οι υπηρεσίες της οικονομίας διαμοιρασμού, οι οποίες μέχρι στιγμής προσαρμόζονται σε διαφορετικούς κανονισμούς σε κάθε ένα από τα Κράτη - Μέλη της Ε.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: