Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσχάτο, 8 Σεπτεμβρίου 2017
 
Α. Καμία ανοχή σε επιχειρήσεις οι οποίες χρεοκοπούν και σε μετόχους οι οποίοι έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό
(Από τη συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας,7/9)

- «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ποιο Κόμμα είναι έμπρακτα κοντά στην επιχειρηματικότητα. Άρα, και κοντά στους εργαζομένους. Διότι oι υγιείς επιχειρήσεις ισοδυναμούν με ευχαριστημένους εργαζόμενους. Θα είμαστε αυστηροί σε οποιεσδήποτε αποκλίσεις από αυτό το οποίο εμείς ορίζουμε ως υγιή επιχειρηματικότητα. Θα ξεκινήσουμε, όμως, και από τα μεγάλα ψάρια. Το  είπα χθες στους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και θέλω να το επαναλάβω: Δεν πρόκειται εμείς να δείξουμε οποιαδήποτε ανοχή σε επιχειρήσεις οι οποίες χρεοκοπούν και σε μετόχους οι οποίοι έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και περιδιαβαίνουν το Αιγαίο με τα σκάφη τους. Θέλω να είμαστε απολύτως καθαροί, διότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Και στη λογική της δεύτερης ευκαιρίας την οποία εμείς προωθούμε, δεν εντάσσονται κατ’ ανάγκη αυτές οι περιπτώσεις».


Β. Η Ελλάδα είναι παραδοσιακός και διαχρονικός σύμμαχος της Γαλλίας

- Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. Η χώρα μας είναι παραδοσιακός και διαχρονικός σύμμαχος της Γαλλίας και προσβλέπουμε στην καλύτερη δυνατή συνεργασία.

- Η μεγάλη μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς καλούμε επενδυτές. Δεν ξεσηκώνουμε τον κόσμο εναντίον τους, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Εμείς στηρίζουμε ειλικρινά και έμπρακτα την ελληνική οικονομία

- Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, την άνοιξη του 2016, με τον Γάλλο Πρόεδρο.


Γ. Ο κ. Τσίπρας «ξεχνά» ότι το Κόμμα του στήριξε τον Μελανσόν για Πρόεδρο της Γαλλίας   

- Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σήμερα ένθερμος υποστηρικτής του Γάλλου Πρόεδρου Εμμανουέλ Μακρόν και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την επίσκεψή του στη χώρα μας.

- Όμως, ο ίδιος «ξεχνά» ότι το Κόμμα του - λίγους μήνες νωρίτερα – κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία, με επιστολή του προς το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα στήριζε την υποψηφιότητα Μελανσόν. Μάλιστα ανέφερε ότι η εκλογή του ήταν «ελπίδα αλλαγής στη Γαλλία και στην Ευρώπη».

- Ακολουθεί η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ  προς το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (21-4-2017):
 
Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα:

Η υποψηφιότητα Μελανσόν, ελπίδα αλλαγής στη Γαλλία και την Ευρώπη

Αγαπητοί σύντροφοι,

Την προσεχή Κυριακή 23/4 διεξάγεται ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Η καταστροφική λιτότητα των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του τελευταίου έτους από εξτρεμιστές εναντίον αθώων πολιτών, έχουν συνεισφέρει στην ενδυνάμωση υπερσυντηρητικών και εθνικιστικών ιδεών και επιλογών. Η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν ηγείται αυτής της επικίνδυνης εκστρατείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στην Λεπέν, αφού, σύμφωνα με τις προγραμματικές του διακηρύξεις, θα σημάνει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνωρίσαμε ως σήμερα στη Γαλλία και την Ευρώπη.

Από τις αρχές της προεκλογικής εκστρατείας και ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του Μπενουά Αμόν στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με θέρμη τις πρωτοβουλίες του αδελφού Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την ανάδειξη μιας ενωτικής υποψηφιότητας της γαλλικής Αριστεράς. Παρότι οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν, η υποψηφιότητα του Ζαν Λυκ Μελανσόν δημιούργησε πρωτοφανή ενθουσιασμό, που ανέτρεψε τις πολιτικές εκτιμήσεις. Η αυξανόμενη δυναμική της υποψηφιότητας Μελανσόν γεννά την ελπίδα για το σπάσιμο του καταστροφικού διλήμματος μεταξύ νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και ακροδεξιού εθνικισμού.

Για μας λοιπόν η πραγματική εναλλακτική επιλογή απέναντι στον εφιάλτη της Λεπέν είναι ο προεδρικός υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, που στηρίζεται, μεταξύ άλλων, τόσο από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, όσο και από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αναμένοντας τα αποτελέσματα του Α' γύρου της Κυριακής, στέλνουμε τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς σε όσους και όσες δίνουν τη μάχη για να βρεθεί στο β' γύρο ο Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ,

Πάνος Ρήγας
Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Μπουρνούς
Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ,
Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 21/04/2017


Δ. Ο κ. Τσίπρας ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί

- Τις τελευταίες μέρες, όλοι οι πολίτες γινόμαστε μάρτυρες μιας προπαγανδιστικής επιχείρησης του Μεγάρου Μαξίμου.

- Από τις διχαστικές βουτιές του στο χθες, ο κ. Τσίπρας έρχεται και τσαλαβουτάει στο σήμερα, παριστάνοντας ότι νοιάζεται για την ιδιωτική οικονομία. Τη μια μέρα φοράει το μπερέ του επαναστάτη, την άλλη το ζιβάγκο του σοσιαλιστή και την επομένη το κοστούμι του διαχειριστή επενδύσεων.

- Όμως, όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να επιστρατεύσουν, όσο και να επιχειρήσουν να διχάσουν την κοινωνία μας, όσα ψέματα και να πουν, ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του κρίνονται από αυτά που κάνουν και όχι από αυτά που λένε.

- Και η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:
 
  • Υπερφορολογεί και γονατίζει την ελληνική οικονομία, επιχειρήσεις και εργαζομένους.
  • Κάνει ό, τι μπορεί για να τινάξει στον αέρα πολύ σημαντικές επενδύσεις, όπως για παράδειγμα το «Ελληνικό» και στις Σκουριές. Επενδύσεις με τις οποίες μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, σε μια εποχή που οι δείκτες ανεργίας βρίσκονται στα ύψη και η ανάγκη για νέες δουλειές είναι αδήριτη.

- Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Τσίπρας ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κάνει πράξη αυτά που έχει ανάγκη η οικονομία και η χώρα.


Ε. Επιβεβαιώνεται η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και σε νέα δημοσκόπηση

- Σε μια ακόμη δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (δειγματοληψία 4-6/9)  το  ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας (22,6%) είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στην πρόθεση ψήφου από την συγκεκριμένη εταιρεία. Μάλιστα, η διαφορά  των δύο κομμάτων  σε σχέση και με τις δυο έρευνες της εταιρείας του  2017, βρίσκεται πάνω από το 7%.  

- Επίσης, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση ξεχωρίζει ως συμπέρασμα η πολύ περιορισμένη αισιοδοξία του κόσμου για την πορεία της χώρας. Μόνο το 24% πιστεύει ότι θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές το 2018 και μόνο το 25% θεωρεί ότι ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα στα επόμενα χρόνια είναι εφικτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: