Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ενόψει της παρουσίας του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Μακεδονίας. Στην εισηγητική του τοποθέτηση ανέφερε τα εξής:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να έχω μαζί σας μια ουσιαστική - πιστεύω - συζήτηση, ενόψει της προετοιμασίας που κάνει το Κόμμα μας για τη Δ.Ε.Θ.  Όπως θυμάστε πέρυσι, στην αντίστοιχη συνάντηση που είχαμε κάνει στην Αθήνα, είχα δεσμευτεί ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει εδώ στη Θεσσαλονίκη. Και προσβλέπω ότι θα είναι μια συζήτηση ουσιαστική, μακριά από επικοινωνιακή διαχείριση τέτοιων συζητήσεων, η οποία θα δώσει έμφαση σε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις.

Πέρυσι, στη Δ.Ε.Θ. είχα δεσμευτεί να υπογράψω με την ελληνική κοινωνία, αλλά και με τους παραγωγικούς φορείς μια Συμφωνία Αλήθειας. Στον πυρήνα αυτής της Συμφωνίας Αλήθειας είναι η κεντρική αφετηρία ότι από μένα θα ακούτε μόνο προτάσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη μέρα.

Έχουμε κάνει πολύ δουλειά, αυτόν τον τελευταίο χρόνο, ώστε να προχωρήσουμε στην εξειδίκευση του προγράμματός μας, σε μια σειρά από τομείς. Και, βέβαια, και ενόψει της ομιλίας μου στη Δ.Ε.Θ. θα είναι και αυτή μια ευκαιρία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παραπέρα το σχέδιό μας για το πως οραματιζόμαστε την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Δεν θα πω πολλά στην εισαγωγική μου τοποθέτηση, ούτε θα κάνω ανάλυση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης. Γνωρίζετε, καλύτερα από μένα, ποιες είναι οι πραγματικές δυσκολίες στην οικονομία. Πόσο έχει επιβαρύνει η υπερφορολόγηση την επιχειρηματική δράση. Πόσο ακριβό είναι το μη μισθολογικό κόστος εργασίας. Πόσο δύσκολο είναι κάποιος να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στην πατρίδα μας.

Και εμείς σε αυτά θέλουμε να εστιαστούμε. Πως θα προσελκύσουμε επενδύσεις; Πως θα δημιουργήσουμε δουλειές; Πως θα συμμαζέψουμε το Κράτος; Πως θα μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση; Πως θα δημιουργήσουμε ένα κλίμα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα;

Εμείς έχουμε ξεκάθαρη ταυτότητα. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας. Πιστεύουμε ότι μαζί, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, μπορούν να βάλουν ξανά την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Άρα, η δική μας ταυτότητα είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Δεν ανακαλύψαμε εμείς, πρόσφατα, την επιχειρηματικότητα, ούτε τις επιχειρήσεις. Και είμαστε οι μόνοι, οι οποίοι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας ένα ρεαλιστικό, τολμηρό σχέδιο μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα επιτρέψουν στην πατρίδα μας να αξιοποιήσει τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Και αυτό αφορά, ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία μόνο να κερδίσει έχει από την εφαρμογή του δικού μας προγράμματος». Δεν υπάρχουν σχόλια: