Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσχάτο, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Α. Παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΣΡ για τις δημοσκοπήσεις
 
 • Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων άσκησε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία.
 • Το θέμα έθεσε, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Μιχάλης Μπεκίρης, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης από την εταιρία «Commonview».
 • Επισημαίνεται ότι, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι, «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».
 • Στην παρέμβαση προστίθεται ότι το Ε.Σ.Ρ. πρέπει να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».

Β. Η μόνη ισότητα που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ισότητα στη φτώχεια!
 • Απαιτεί απύθμενο θράσος να καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανισότητες.
Με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνησή του  τα τελευταία 2,5 χρόνια, όχι μόνο δεν έχει μειώσει τις ανισότητες στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα οι ανισότητες έχουν διευρυνθεί.
 
 • Αλήθεια, πώς μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των ανισοτήτων σε ένα νέο πτυχιούχο;

Τι μπορεί να πει σε ένα νέο άνθρωπο που βλέπει καθημερινά κομματικούς μανδαρίνους να διορίζονται σε επίζηλες θέσεις στη δημόσια διοίκηση, ακόμη και δίπλα στον πρωθυπουργό. Σε έναν άνθρωπο που αναγκάζεται να μαζέψει τα υπάρχοντά του και να φύγει στο εξωτερικό για να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο.
Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αγωνίζεται για την ισότητα των ευκαιριών.
 
 • Αλήθεια, πώς μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των ανισοτήτων στους ψηφοφόρους της Αριστεράς;

Τι μπορεί να πει στους ανθρώπους που βλέπουν συζύγους στο ιδιωτικό βίο να μετέχουν στο ίδιο Υπουργικό Συμβούλιο ή ο ένας εκ των δύο εκεί και ο άλλος σε θέση Γενικού Γραμματέα. Είναι αυτό ισότητα; Είναι αυτό αξιοκρατία; «Σύντροφοι στη ζωή, σύντροφοι στην Κυβέρνηση». Μια ακόμη θλιβερή πρωτοτυπία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
 
 • Αλήθεια, πώς μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των ανισοτήτων στους Έλληνες;

Τι μπορεί να πει στους Έλληνες πολίτες που βλέπουν οικείους Υπουργών να αναλαμβάνουν επικεφαλής δημόσιων οργανισμών και να καταλαμβάνουν θέσεις πτυχιούχων μάνατζερ.
 
 • Αλήθεια, πώς μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των  ανισοτήτων στους άνεργους νέους;

Τι μπορεί να πει στους άνεργους νέους που διαβάζουν στις εφημερίδες ότι διορίζονται άτομα σε θέση DJ στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών με μισθό πέντε ιδιωτικών υπαλλήλων και ακολούθως παίρνουν απόσπαση σε γραφείο κορυφαίου Υπουργού.
 
 • Πως, επιτέλους, έχει το θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για καταπολέμηση της ανισότητας, όταν:
 1. Αντιμετωπίζει την αριστεία σαν ρετσινιά, τιμωρώντας την με αφαίρεση της σημαίας.
 2. Υποβαθμίζει τα πρότυπα σχολεία και αναγκάζει τα ταλέντα με δεξιότητες να μένουν στάσιμα.
 3. Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών έχει ομολογήσει ότι η πολιτική του χαρακτηρίζεται από «ταξική μεροληψία».

Γ. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έκανε το παραμικρό για την αδήλωτη εργασία
 
 • Μετά από τρία χρόνια σκοταδισμού και απραξίας, η Υπουργός Εργασίας   ενημέρωσε μόλις χθες τη Βουλή, ότι η αδήλωτη εργασία για το 2017 είναι στο 13,39%. Σύμφωνα, δηλαδή, με τα δικά της στοιχεία η αδήλωτη εργασία παραμένει στο ύψος που την παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2014 (13,22%).
 • Στην πραγματικότητα, η Υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχτεί, ότι - για τρία ολόκληρα χρόνια - η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έκανε το παραμικρό για την προάσπιση των εργαζομένων και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
 • Σταμάτησαν την δρομολογημένη ταχεία τάση μείωσης της παραβατικότητας  στην αγορά εργασίας και συντήρησαν την αδήλωτη εργασία, για τρία χρόνια, στο ίδιο ακριβώς επίπεδο που την παρέλαβαν.
 • Δεν προσέθεσαν ούτε ένα λιθαράκι για την προάσπιση των εργαζομένων από καταχρηστικές συμπεριφορές στην αγορά εργασίας.
 • Υπενθυμίζεται, ότι η Νέα Δημοκρατία, τον Φεβρουάριο του 2013, παρέλαβε την αδήλωτη εργασία στο 40,47% και, μέσα σε δυο χρόνια, με μια δέσμη συνεκτικών, διαρθρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων, πέτυχε να την μειώσει στο 13,22%!


Δ. Νέες καθυστερήσεις λόγω ανευθυνότητας και κακού σχεδιασμού στο ΕΣΠΑ

 
 • Με απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή Ανάπτυξης αλλάζει για ακόμα μια φορά, η ημερομηνία έναρξης αιτήσεων χρηματοδότησης σε κάποια από τις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
 • Ο προγραμματισμός όσων επιθυμούσαν να ενταχθούν οδηγείται στα βράχια. 
 • Πέρα από τις τέσσερις δράσεις που ξεκίνησαν το 2016, οι συνεχείς καθυστερήσεις στις δράσεις που ήταν προγραμματισμένες για το 2017 συνεχίζονται.
 • Πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα της προχειρότητας, με την οποία το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αντιμετωπίζει τους ευρωπαϊκούς πόρους.
 • Στερούν από την πραγματική οικονομία σημαντικές ευκαιρίες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 
 • Οφείλουν άμεσα να αντιληφθούν ότι τέτοιες λογικές ζημιώνουν – όχι μόνο την αξιοπιστία του Κράτους – αλλά κυρίως τους ίδιους τους πολίτες που αγωνιούν για τις δουλειές και την απασχόληση τους.

Ε. Η Κυβέρνηση πληρώνει το τίμημα του λαϊκισμού της στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
 • Η τροπολογία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί μια ακόμα θλιβερή προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί εν όψει της επερχόμενης τρίτης αξιολόγησης.
 • Η Κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να υλοποιήσει το Ν.4369 που η ίδια ψήφισε τον Φεβρουάριο του 2016, καθώς ούτε το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου έχει λειτουργήσει, ούτε η επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων, διευθυντών και γενικών διευθυντών με βάση τις διατάξεις του νόμου έχει προχωρήσει.
 • Στην προσπάθεια της για την πλήρη κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης αρκείται, εδώ και είκοσι μήνες περίπου, από την ψήφιση του νόμου, σε τοποθετήσεις συγγενών και κομματικών φίλων σε θέσεις ευθύνης και σε τοποθετήσεις προϊσταμένων με ανάθεση.
 • Η Νέα Δημοκρατία, λειτουργώντας όπως πάντα υπεύθυνα δεν συμμερίζεται το λαϊκισμό που επέδειξε διαχρονικά η σημερινή Κυβέρνηση. Στηρίζει την αναγκαιότητα της αξιολόγησης και προτρέπει στην Κυβέρνηση να τρέξει γρήγορα όλες εκείνες τις διαδικασίες που είναι αναγκαίες για ένα αξιόπιστο και αντικειμενικό σύστημα.    


ΣΤ. Πλήγμα στο κύρος της Δικαιοσύνης οι αδιαφανείς διεργασίες για την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου
 
 • Μετά από τρεις μήνες και λίγο πριν την επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους, η Κυβέρνηση προχώρησε, με μεγάλη καθυστέρηση, τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. 
 • Η διαδικασία επιλογής ήταν ένας συνδυασμός κακού συντονισμού και αδιαφανών διεργασιών, με ουσιαστικό αποτέλεσμα, την παράλειψη δικαστών εγνωσμένου κύρους και καθολικής αποδοχής από το δικαστικό σώμα.
 • Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, με όλα τα παραπάνω, προκαλεί αναμφισβήτητο πλήγμα για το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: