Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017
Μοσχάτο, 1 Σεπτεμβρίου 2017


Με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο


Αυτά τα δυόμιση χρόνια, οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξηλώνουν τις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Η πραγματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση είναι:
Κομματικοποίηση παντού.
Επιστροφή των συνδικαλιστών στα Πειθαρχικά Συμβούλια.
Νέες στρατιές κομματικών μετακλητών πέρα και πάνω από τα όρια.
Νέες στρατιές συμβασιούχων. Από 63.000 το 2014, σήμερα έχουν φτάσει τους 77.000, με επιβάρυνση των φορολογούμενων πολιτών.
Τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών σε θέσεις ευθύνης, με την αλόγιστη δημιουργία νέων δομών, φορέων και θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων στα Υπουργεία.
Χειροτέρευση της θέσης της χώρας στη διαφθορά, όπως αποτυπώνεται σε όλους τους διεθνείς δείκτες.
Ατιμωρησία των επίορκων και αναξιοκρατία. Στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουμε την επιστροφή 900 επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία τους.
Ύστερα από όλα αυτά, πιστεύει κανείς ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να εκσυγχρονίσει και να ανασυγκροτήσει τη Δημόσια Διοίκηση;
Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αντιγράψει στις εξαγγελίες του, τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παριστάνει ότι υιοθετεί τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν τις πιστεύει, δεν τις γνωρίζει, δεν μπορεί να τις υλοποιήσει.
Με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Τσίπρας περιφρονεί βαθιά τους Έλληνες και κοροϊδεύει τη Νέα Γενιά

Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ανέβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και προετοιμάζει τη «νέα γενιά» ψεμάτων.
Δυστυχώς, πρώτα και μεγάλα θύματα, αυτής της «νέας γενιάς» ψεμάτων, είναι οι νέοι άνθρωποι.
Με Κυβέρνηση Τσίπρα, όποιος δεν έχει «κονέ - ΣΥΡΙΖΑ» «μένει στην απέξω» και, στην καλύτερη περίπτωση, δουλεύει με μερική απασχόληση, χωρίς προοπτική.
Ο κ. Τσίπρας είναι ο πολιτικός που φτιάχνει την «γενιά των 360 ευρώ».
Είναι ο πολιτικός που θέλει τους νέους στο περιθώριο της παραγωγικής Ελλάδας, να ζουν από το χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους, αν υπάρχει, είτε με επιδόματα που διαρκώς θα φθίνουν.
Αυτές τις μέρες, τα ψέματά του αποκαλύφθηκαν πλήρως και στο χώρο της Παιδείας.
Αρχές Μαΐου, εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Και τελικά, καθιερώνει διπλές εξετάσεις, επιβαρύνοντας με πρόσθετα έξοδα και φροντιστήρια το κάθε νοικοκυριό.
Από καθόλου εξετάσεις, διπλές εξετάσεις.
Βάφτισε την Τρόικα - Θεσμούς και τώρα βαφτίζει τις Πανελλαδικές «κεντρικά οργανωμένες Εξετάσεις».

Οι μισαλλόδοξες ενέργειες του κ. Ράμα υποσκάπτουν το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Ράμα πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσει ότι ο δρόμος της αυθαιρεσίας και των επιθέσεων κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας θα τον φέρει σε αδιέξοδο.
Ο ολισθηρός αυτός δρόμος θα τον καταστήσει τελικά υπόλογο απέναντι στον ίδιο τον αλβανικό λαό, γιατί υποσκάπτει το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Η Ελληνική Ναυτιλία είναι εθνική κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία

Εδώ και έξι μήνες ακούμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή για ένα νομοσχέδιο που θα ρυθμίσει το χώρο της Ναυτιλίας, αλλά δεν το βλέπουμε.
Προφανώς, ή βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας του ή έχει χαθεί στα γραφειοκρατικά γρανάζια του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Σίγουρα, πάντως, είναι στη φαντασία του τα όσα ανέφερε σχετικά με την αναζήτηση ενός μικρού νησιού, που θα το μετατρέψει σε «αφορολόγητο παράδεισο» για τα κρουαζιερόπλοια.
Με αυτά που λέει και δεν πράττει, μόνο θυμηδία προκαλεί.
Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί την Ελληνική Ναυτιλία ένα ανεκτίμητης αξίας εθνικό κεφάλαιο και θα συμβάλει, ώστε η σημαία της να κυματίζει ψηλά, στα πέρατα του κόσμου.

Ομολογία αποτυχίας

Η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει την αποτυχία του Υπουργείου Πολιτισμού να υποβάλει ώριμο φάκελο, σχετικά με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών.
Υπογραμμίσαμε ότι πρόκειται επικίνδυνη εξέλιξη, που βάζει σε κίνδυνο το Μνημείο, καθώς οι φθορές που θα προκληθούν σε αυτό, αν δεν θωρακιστεί με έργα προστασίας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα είναι σοβαρές.
Τώρα (31.08) η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου, ομολογεί στη Βουλή, την αποτυχία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, με τη φράση “...προφανώς υπήρξε έλλειμμα συνεννόησης ανάμεσα στις υπηρεσίες και έγκαιρης επαφής και γι΄ αυτό δημιουργήθηκε αυτή η απόρριψη”.
Επιβεβαιώνει, έτσι, πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η Κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του πολιτιστικού αποθέματος της Χώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: