Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017«Συμμετέχω – δρω – αλλάζω απαντώντας» | Ηλεκτρονική έρευνα από τους επιστημονικούς φορείς της ΝΟΔΕ Καστοριάς
Δημοσίευση: 02/09/2017  κατηγορία : Τοπικά Νέα  από fonikastorias
«Συμμετέχω- δρω- αλλάζω απαντώντας» ήταν ο τίτλος   της ηλεκτρονικής  έρευνας  που πραγματοποίησαν οι επιστημονικοί  φορείς της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς.

Σκοπός της έρευνας,, ήταν η καταγραφή των απόψεων των πολιτών πάνω σε θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

Στη δημοσκόπηση, έλαβαν μέρος περισσότερα από  300 άτομα.

Το ερωτηματολόγιο επικεντρώνονταν στους τομείς: γούνα, αγροτική οικονομία, τουρισμό ενώ ζητούσε από τους πολίτες να απαντήσουν ποιο πρόβλημα θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία  αν   αναλάβει την εξουσία, να θέσει ως προτεραιότητα.

«Σχετικά με το πρώτο ερώτημα για το θέμα της γουνοποιίας η πλειοψηφία των απαντήσεων ήταν ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε στοχευμένες δράσεις προώθησης του προϊόντος. Στην αγροτική οικονομία η εξωστρέφεια και οι  δράσεις προώθησης του αγροτικού προϊόντος της Καστοριάς ήταν στις πρώτες  απαντήσεις, ενώ  σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη οι πολίτες του Ν. Καστοριάς εξέφραζαν την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός αξιοποίησης του  φυσικού πλούτου, της λίμνης και του  χιονοδρομικού κέντρου της Καστοριάς.

Η ανεργία τίθεται ως το πρώτο θέμα στο οποίο θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να δώσει προτεραιότητα  για το Ν. Καστοριάς. Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων εστίασαν εκεί την προσοχή τους , ενώ σχετικά με την χρηματοδότηση του κλάδου της γούνας ήταν το  δεύτερο θέμα στο οποίο θεωρήθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα», δήλωσε η υπεύθυνη των επιστημονικών φορέων της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Κωνσταντίνα Τογκαρίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση έγινε με πρωτοβουλία των επιστημονικών φορέων της ΝΟΔΕ. Θα γίνουν  και άλλες παρόμοιες δράσεις μέσα στο επόμενο  διάστημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: