Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΔ-Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη κατά την είσοδο του στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος

Ερώτηση  24 βουλευτών της ΝΔ για το σχέδιο Βαρουφάκη - Κεντρική ΕικόναΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την είσοδό του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη, την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Τον συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει, να έρθει στη Bουλή και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά τα εσωκομματικά, εσείς θα παραμείνετε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ή θα ξεκινήσετε διαδικασίες;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ένα, ένα. Καταρχήν να σας πω ότι το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και τώρα νόμιζαν ότι θα μας τελειώσουν. Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει. Είναι ένα κόμμα που αποδεικνύει ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το μέλλον του τόπου και έτσι παραμένει. Έχει τις διαδικασίες τις δημοκρατικές και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους. Αυτό που προέχει είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε συνεννόηση για το σχηματισμό κυβέρνησης θα πάτε κ. Μεϊμαράκη;
ΕΥ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Έχετε καμία τέτοια πληροφορία γιατί εγώ δεν έχω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περιμένατε τέτοιο αποτέλεσμα;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Όταν ξεκινήσαμε πριν πέντε βδομάδες, το αποτέλεσμα πιστεύαμε ότι θα ήταν ακόμα χειρότερο για αυτό, όπως θυμάστε, δημοσίως είχα πει ότι δεν χρειαζόντουσαν να γίνουν εκλογές και να μπει σε ταλαιπωρία η χώρα. Φαίνεται ότι σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη. Φαίνεται ότι τις τελευταίες τέσσερις- πέντε βδομάδες η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε και ανέβασε πάρα πολύ το ποσοστό της από ό,τι καταγραφόταν δημοσκοπικά. Και σε αυτό θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους ανώνυμους νεοδημοκράτες που με θέρμη, με πίστη, με αυταπάρνηση έδωσαν αυτή τη μάχη και ανέβασαν το βαθμό αυτοπεποίθησης και έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: