Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Η ώρα της διερεύνησης ευθυνών για τον Βαρουφάκη

Η ώρα της διερεύνησης ευθυνών για τον Βαρουφάκη - Κεντρική ΕικόναΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις για το θέμα Βαρουφάκη, αφού όπως έγινε γνωστό ο Άρειος Πάγος, αναμένεται να στείλει σήμερα στη Βουλή την δικογραφία που αφορά στο θέμα του σχεδιασμού του Plan B από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
Όπως έγινε γνωστό, στη δικογραφία υπάρχει τυπική αναφορά στον πρώην υπουργό και τα στοιχεία που αναμένονται να σταλούν θα περιλαμβάνουν την μηνυτήρια αναφορά Γκλέτσου και τη μηνυτήρια αναφορά δικηγόρου.
 Με τις δυο αναφορές ζητείται η παραπομπή του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικο Δικαστήριο  για τους
χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και την υπογραφή συμφωνίας για την διάσωση της χώρας. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η εμπλοκή υπουργού σε μηνυτήρια αναφορά, "υποχρεώνει" την Δικαιοσύνη -βάσει νόμου περί ευθύνης υπουργών- να τις διαβιβάσει χωρίς αξιολόγηση στη Βουλή.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το  "plan B" έτσι όπως το περιέγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου ο Γιάννης Βαρουφάκης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Άρειου Πάγου μελετά εάν μπορεί να κάνει παρέμβαση, αν και υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum ενώ σημειώνεται πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη δικαιοσύνη. 
Κλήση Βαρουφάκη στην Εξεταστική για τα μνημόνιο ζητούν βουλευτές της ΝΔ
Την άμεση κλήση σε εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών  Γιάνη Βαρουφάκη στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ  Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Επιτροπής.
Στην επιστολή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι " σύμφωνα με δημοσιεύματα, ομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξετάσει εναλλακτικό σχέδιο απομάκρυνσης της χώρας από την Ευρωζώνη και έκδοσης, αρχικώς, παραλλήλου και, εν συνεχεία, εθνικού νομίσματος, κατά τα λεγόμενά του, μάλιστα, εν γνώσει του Πρωθυπουργού.
Ακόμη όπως γράφουν στην επιστολή τους  οι τέσσερις  βουλευτές " δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου η χώρα να μη βρεθεί εκτός χρηματοδοτικής στήριξης" αναφερόμενοι στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015.
Τέλος κατηγορούν τον πρώην υπουργό ότι οδήγησε την Ελληνική οικονομία, με την διαπραγματευτική του τακτική (δημιουργική ασάφεια) και την ενσυνείδητη κωλυσιεργία και παρακώλυση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα,  σε κατάρρευση.


http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: