Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν κλήση Βαρουφάκη στην Εξεταστική για τα μνημόνια

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν κλήση Βαρουφάκη στην Εξεταστική για τα μνημόνια - Κεντρική ΕικόναΤην άμεση κλήση σε εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών  Γιάνη Βαρουφάκη στην Εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ  Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Επιτροπής.
Στην επιστολή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι " σύμφωνα με δημοσιεύματα, ομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξετάσει εναλλακτικό σχέδιο απομάκρυνσης της χώρας από την Ευρωζώνη και έκδοσης, αρχικώς, παραλλήλου και, εν συνεχεία, εθνικού νομίσματος, κατά τα λεγόμενά του, μάλιστα, εν γνώσει του Πρωθυπουργού. Για την υλοποίηση μάλιστα του λεγόμενου Plan B χρησιμοποιούσε ομάδα συνεργατών και εν αγνοία των υπηρεσιών επεξεργαζόταν σχέδια λειτουργίας παρατραπεζικού συστήματος με τη χρήση των ΑΦΜ, το οποίο θα λειτουργούσε καταρχήν μέσα στο ευρώ με τη δυνατότητα να μετατραπεί σε προπομπό της νέας Δραχμής, όπως και ο ίδιος αποδέχθηκε σε διάλογο με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds στις 16 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ που ασχολείται με αναλύσεις".
Ακόμη όπως γράφουν στην επιστολή τους  οι τέσσερις  βουλευτές " δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου η χώρα να μη βρεθεί εκτός χρηματοδοτικής στήριξης" αναφερόμενοι στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015.
Τέλος κατηγορούν τον πρώην υπουργό ότι οδήγησε την Ελληνική οικονομία, με την διαπραγματευτική του τακτική (δημιουργική ασάφεια) και την ενσυνείδητη κωλυσιεργία και παρακώλυση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα,  σε κατάρρευση.
 
 
http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: